Zuhany vagy kád? Ez itt a kérdés!

A mindennapos higiénia alapjait már gyermekkorban elsajátítottuk, felnőttként pedig gondolkodás nélkül, ösztönösen dörzsöljük át magunkat a kádban ülve vagy a zuhany alatt. Van azonban egy kérdés, ami minden bizonnyal már benned is felmerült: egy kiadós forró fürdővel vagy egy néhány perces frissítő vízpermettel járunk-e jobban?

Mindannyian mások vagyunk. Vannak olyanok, akik a hosszas lubickolásra, mások viszont a néhány másodperces tusolásra esküsznek. A zuhanyzók általában a spórolásra és a környezettudatosságra, a fürdőkádat választók pedig a relaxációra és az alaposabb mosakodásra hivatkozva választják az adott tisztálkodási formát. Na, de mire szavazna a szervezeted?

A zuhanyzás
felfrissít,
feszesebbé teszi a kötőszöveteidet
és felpezsdíti a vérkeringésed.

A kádfürdő
megnyugtat,
elősegíti a stresszoldást
és csökkentheti a vérnyomásod.

Mindkettőnek megvannak tehát a pozitív hatásai, amennyiben azonban túl sokáig élvezed a langyos vízben lubickolást, elernyedhetnek a szöveteid, a bőröd pedig kiszáradhat.

A legideálisabb megoldás

Ha megfogadsz egy jó tanácsot, mi azt javasoljuk, hogy általában egy 4-5 perces zuhanyzás mellett tedd le a voksod, néha pedig – hangulatodtól függően – engedj meg magadnak egy 15-20 perces fürdőzést. Javasoljuk továbbá, hogy kerüld a túl meleg vizet, amennyiben pedig bírod, mindig hideggel fejezd be a tisztálkodást.

Tisztálkodás előtt érdemes kesztyűt húznod!

Arra szeretnénk kérni, hogy zongorázd végig fejben a tisztálkodási rutinodat! Biztos vagy benne, hogy minden testrészed sorra kerül és elegendő figyelmet kap? Amennyiben az előbbi kérdésre nem egy magabiztos igennel feleltél, elérkezett az idő a bőrradírozó fürdőkesztyű beszerzésére!

Rendkívül frissítő hatású lehet, ha mosakodás közben dörzskesztyűt használsz. A legideálisabb hatás elérése érdekében mindig ügyelj rá, hogy a masszírozást a jobb kézen vagy a jobb lábon kezdd, és a szív felé haladj.

Természetesen nem csak a pezsdítő hatása miatt érdemes segítségül hívnod a tisztálkodást segítő eszközt, a kesztyű használatával ugyanis sokkal könnyebben távolíthatod el az elhalt hámsejteket, ráadásul a tusfürdőt is egyszerűbben és egyenletesebben oszlathatod el a testeden.

Szeretnéd, hogy selymesebb legyen a bőröd, felpezsdüljön a vérkeringésed és alaposan el tudd távolítani a nap során rád rakódott szennyeződéseket? A bőrradírozó fürdőkesztyű használata után úgy fogod magad érezni, mintha kicseréltek volna!