Vigyél egy kis csavart a reggeli rutinodba

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem reggelente még a felkelés is pont elég megerőltető feladat. Utána már ne is beszéljünk a gyötrelmesen hosszúra nyúló ruhavadászatról, a reggelikészítésről – mert ugye a reggeli a legfontosabb étkezés a napban, tehát azt sosem áldoznám fel a szépség oltárán. Nem is csoda, hogy általában a hajformázásra annyi időm marad, hogy még indulás előtt gyorsan, kutyafuttában belepillantok az első legközelebbi tükörbe, majd lemondó beletörődéssel elfogadom a tényt, hogy megint egy szalmakazallal a fejemen indulok neki a napnak és rohanok is tovább a buszhoz.

Az ember életében annyi kütyü van már, ami megkönnyíti a mindennapjait. Időzíthető kávéfőző, hogy mire felkelsz már ott várjon a konyhában a frissen főtt fekete, csak addig keljen elvonszolni magadat félkómás állapotban. Vízforraló a teakedvelőknek, tojásmester a tojásimádóknak, automata keverőgép vagy akár habverő, elektromos fogkefe, automata szappan vagy fogkrém adagoló. A választék szinte végtelen. Mennyivel könnyebb lenne nekünk is, nőknek, az élet, ha lenne valami, ami reggel elvégzi helyettünk a szépségápolási rutinunkat.

Bár elég scifibe illő jelenetnek tűnik, hogy az ágyból kikelve robotkarokkal felszerelt székbe feküdjünk át és a plusz szundink alatt ők majd felkenik nekünk a profi sminkünk és a hajunk is mesterien belövik. Ki tudja. A technika ilyenfajta gyorsléptekben való fejlődése mellett lehet nem is olyan elérhetetlen. De addig is, jobb ha beérjük kevesebbel.

Az olyan kétbalkezes önjelölt fodrászpalántáknak, mint amilyen én magam is vagyok, szinte megváltás lehet egy ilyen hajfonó készülők. Ez az első bizarr látványt keltő kütyü maga a rózsaszín burkolatba rejtett csoda. Használata végtelenül egyszerű, még akkor is könnyen kezelhető, ha a bénaságunk mellé egy jó adag reggeli kóma is társul.

Csak külön kell választanunk a befonni kívánt tincsünket a hajunk többi résétől, majd szépen több részre osztani, ahogyan azt általában fonás előtt szokás. Majd ezeket a kis tincseket szépen bele kell akasztgatni a kütyü tetején található fémkampókba.

Attól függően, hogy hány tincset helyezünk bele – kettőt, hármat vagy akár négyet – változó vastagságú fonatokat tudunk kreálni. Viszont túl vastag fürtöket nem érdemes beleakasztgatni, mivel a kis ágacskák nem tudnak megbirkózni a nagy feladattal. Ez a kis kütyü sokkal inkább az apró, de annál stílusosabb és vagányabb hajfonatok elkészítésére alkalmas.

Mindig figyelj oda, hogy elsőnek Az “A” funkciót használd, a kapcsoló felfele tolásával és utána válts át a “B”-re, mert ellenkező esetben csúnya gubanc-balesetek születhetnek.

Ezzel a kis kütyüvel akár a triplájára is felgyorsíthatod a reggeli tükör előtti babrálásokat és garantáltan minden nap úgy fogod érezni magad, mint egy hercegnő. A fesztivál szezon alatt pedig kifejezetten praktikus is lehet egy ilyen rózsaszín masina, hiszen akár még a sátrazás viszontagságai ellenére is könnyen és gyorsan varázsolhatunk magunknak menő, bohém fesztiválfrizurát. Hiszen a hajunk külön éke a jól megkomponált outfitünknek – ezt minden nő nagyon jól tudja.

Ha esetleg felkeltette az érdeklődéseteket a hajfonó gépezet, akkor itt ti is megtaláljátok.