Vérré válik…ha ki tudod nyitni az üveget…

Egy kimerítő nap után leheveredni a kanapéra, kigombolni a feszülő nadrágot, bekapcsolni a televíziót és elszürcsölgetni egy pohár zamatos bort. Csalogatóan hangzik, nem igaz? Amennyiben egy kis szeszes ital nálad is részét képezi egy nehéz nap lezárásának, tudunk Neked mutatni valamit, ami megkönnyíti a helyzeted, ha tölteni szeretnél magadnak egy pohárkával.

Sokan úgy gondolják, hogy aki rendszeresen alkoholt fogyaszt – még ha csak napi egy deci borról is van szó –, az már alkoholistának tekinthető. Erről nem érdemes vitatkozni, hiszen ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, az viszont tény, hogy a mérsékelt borfogyasztás pozitívan befolyásolhatja egészségügyi állapotodat.

A szíved hálás lesz érte!

A vörösbor fogyasztása a közelmúltban végzett kutatások eredményei alapján hatékony védelmet nyújt a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásával szemben. Természetesen oda kell figyelned, hogy milyen minőségű- és mennyiségű italt fogyasztasz, de szakmai szervezetek szerint akár 10 évvel is meghosszabbíthatod az életed, ha ezt a javasolt irányelvek szerint teszed.

Na, de mennyi az annyi?

Ez az egyik legfontosabb kérdés. A szakemberek ugyanis naponta mindössze 1-2 decilitert ajánlanak. Hogy pontosítsuk a mennyiséget: nők esetében 100-200, férfiaknál pedig 200-300 ml-ről beszélhetünk. Nem érdemes tehát az üveg fenekére nézni, de néhány korttyal sokat tehetsz egészséged érdekében.

Már csak egy kérdés maradt: menni fog a dugó eltávolítása?

Lehet, hogy az imént feltett kérdésen csak mosolyogsz magadban, de gondolj csak bele: hányszor gyűlt már meg a bajod egy makacs dugóval? Ha szeretnéd elkerülni a parafa darabok köpködését vagy bele paszírozni a dugattyút az üvegbe, akkor érdemes beszerezned a levegőpumpás bornyitót!

Mindössze annyit kell tenned, hogy beleszúrod a kütyüt a dugóba, majd néhány pumpáló mozdulatot teszel. Voilá! Erőlködés és szerencsétlenkedés nélkül cuppan ki a záróka. A nyitószerkezet semmilyen kárt nem tesz a dugóban, így egyszerűen visszazárhatod a nedűt rejtő palackot.

Többé nem kell megküzdened az üvegekkel, ha megkívánsz egy pohár zamatos bikavért. A levegőpumpás bornyitóval szórakozás lesz a dugóhúzás.