Többé nincs kifogás, ha elszalasztottad!

Néhány évtizeddel ezelőtt még nagy hagyománya és kultúrája volt hazánkban a halfogyasztásnak, napjainkra viszont ez az értékes táplálék szinte teljesen eltűnt az étkezőasztalunkról. Pedig a hal a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás része kéne legyen… Az uszonyosok mellőzésével kapcsolatban kifogások természetesen szép számmal akadnak, de a kapás elszalasztására többé nem lesz elfogadható magyarázatod!

Megértjük, ha nem vagy oda az ízéért vagy idegesít, hogy az apró szálkákkal kell bíbelődnöd, de egészséged megőrzése érdekében azt javasoljuk, hogy próbálj meg minél több kopoltyús jószágot fogyasztani! Értékes tápanyagai és könnyű emészthetősége miatt idős emberek, terhes- és szoptató anyák, valamint akár csecsemők és kisgyermekek étrendjébe is beiktatható – egyedül táplálékallergia esetén kerülendő a fogyasztása.

Ne a boltban keresgélj!

A legfinomabb falatok mindig a frissen beszerzett alapanyagokból készülnek. Ha szeretnéd, hogy az étkezőasztalra tápanyagokban gazdag és ízletes fogás kerüljön, ragadj pecabotot, és irány a part! Az idő tökéletes, itt az ideje, hogy vízbe dobd a horgot!

Olyan nincs, hogy nem láttad…

Amikor egy horgász lehorgasztott fejjel tér haza, általában a következő magyarázat hagyja el a száját: „Nem volt kapás…” Na ez az, ami nehezen elképzelhető. Kapás valószínűleg lett volna, csak lehet, hogy nem tűnt fel. Az okos kapásjelzővel veled ez soha nem fordulhat elő!

Többé se a szemed, se a hullámok okozta himbálózás nem tréfálhat meg. Amint egy hal a horgoddal incselkedik, azonnal észre fogod venni. A kütyü zöld fénnyel jelzi, hogy készen áll a bevetésre, ilyenkor azonban a bot belóbálása után még semmilyen teendőd nincs. Amint azonban pirosra vált, itt az ideje, hogy felpattanj a székedből, mert sikeres volt az akció!

Nem szeretnél a partról üres kézzel hazatérni? Az okos kapásjelzővel bebiztosíthatod magad! Többé egyetlen kapást sem szalasztasz majd el!