Többé nem kell a hámozással bíbelődnöd!

Éppen a konyhába készülsz? Akkor Te vagy a mi emberünk! Még mielőtt előkapnád a receptes könyved, megragadnád a fakanalat, és belevetnéd magad a végeláthatatlan sütés-főzésbe, szeretnénk megosztani veled néhány hasznos tanácsot.

1. Sose dobd ki a héját!

Bizonyára Te is hallottál már róla, hogy a zöldségek és gyümölcsök legnagyobb részének a héjában található a legtöbb vitamin. Ennek ellenére szinte biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben az adott fogás nem kívánja meg mint hozzávaló, a lehámozott részeknek végleg búcsút szoktál inteni. Ezt felejtsd el!

Ezzel ugyanis rengeteg nyomelemet és ásványi anyagot hajítasz a kukába, így értékes tápanyagoktól fosztod meg a szervezeted. Nem számít, hogy almáról, uborkáról, krumpliról vagy sárgarépáról beszélünk, egy alapos mosás után a levágott részeket is mindenféleképpen érdemes felhasználnod!

2. Hámozz gyorsan, biztonságosan, pocsékolás-mentesen!

Egy komolyabb fogás elkészítéséhez elkerülhetetlen, hogy egy-két zöldséget vagy gyümölcsöt meg kelljen szabadítanod a kültakarójától. Amennyiben ügyesebb vagy, ezt meg tudod oldani egy éles konyhai késsel, de egy acél- vagy kerámiapengés kézi hámozót is harcba hívhatsz. Ezeknek a pucoló-eszközöknek a használata során azonban több probléma is felmerülhet:

A pocsékolás borítékolható. Még a legnagyobb odafigyeléssel sem kerülheted el, hogy a gyümölcs- vagy zöldséghús legértékesebb, héjhoz közeli része a kukában kössön ki.
Rengeteg időt elvesztegetsz. Amennyiben egy-két kiló krumpli vagy alma meghámozására készülsz, érdemes felkötnöd a gatyád, ugyanis egy darabig garantáltan a kuka felett fogsz görnyedni.
Megvághatod magad. Elég egy rossz mozdulat vagy egy kis figyelmetlenség, és máris azon kaphatod magad, hogy a sebtapasz után kutatsz.

Szeretnéd megkímélni magad az imént említett nehézségektől? Vesd be a többfunkciós gyümölcs- és zöldséghámozó szeletelőt! A kütyü használatával megkönnyítheted a konyhában töltött perceket:

1. Felgyorsíthatod a pucolás folyamatát.
2. Kiiktathatod a balesetek kockázatát.
3. Pocsékolás nélkül szabadíthatod meg a zöldségeket és a gyümölcsöket a héjuktól.
4. A hámozás során egyenletes darabokra szeletelheted a hozzávalókat.
5. A gyümölcsök magházától is könnyedén megszabadulhatsz.

Mindezekhez pedig csak a hámozó-szeletelőre és néhány határozott mozdulatra lesz szükséged. Nyársald fel a rozsdamentes acél hegyekre kedvenc vitaminbombádat, tekerd meg a kart, és távolítsd el a héjat pillanatok alatt.

Ínyenc fogások? Sütemények? Kompótok? Szárított falatok? A többfunkciós gyümölcs- és zöldséghámozó szeletelő mindegyik elkészítése során a kezed alá fog dolgozni!