Többé nem ez lesz a konyha legalattomosabb szeglete!

Mit szólnál egy kis barkóbához? Gondoltunk egy helyiségre, ami a Te konyhádban is megtalálható. Sütés-főzés közben gyakran rápillantasz, a tűzhelynél ténykedés során rengeteg idegeskedést szül, kényelmesen hozzáférni és alaposan kitakarítani pedig szinte fizikai képtelenség. Sikerült kitalálnod, hogy mire gondoltunk?

Segítünk! Arra az apró kis területre, ami a tűzhely és a munkapult között húzódik meg. Ez az a hely, ami fekete lyukként tünteti el a főzés közben elrepülő alapanyagokat, a kiszóródó fűszereket, a kifutó és a sütőlap szélén lecsorgó levest vagy a kenyér szeletelése során aprózódó morzsákat. Na, most add ezt össze, és gondolj bele, hogy mi lapulhat a tűzhelyed oldalán és alján.

Nem számít, hogy mennyire vagy rend- és tisztaságmániás, nem fogod tudni elkerülni, hogy az imént felsorolt dolgok a Te konyhádban is megtörténjenek. Kivéve, ha beszerzel egy apró segítőtársat, amivel kivédheted a sütő huzigálását, és az apró résben elnyelt dolgok feltakarítását.

Rengeteg bosszúságtól megkímél

Egy kis trükkel teljesen elzárhatod a kosz útját, így egyszerűen megóvhatod a tűzhelyed és a konyhapultod eredeti állapotát. Amint elhelyezed a szilikon védőszegélyt, végleg elbúcsúzhatsz a kellemetlenségektől.

A kütyü egyetlen mozdulattal lerakható, és semmilyen rögzítést nem igényel – csúszásmentes kialakításának hála garantáltan a helyén marad. Mobilitásának köszönhetően ráadásul akár úgy is dönthetsz, hogy csak akkor helyezed rá a védőszegélyt a mindent eltüntető résre, ha főzőcskézni készülődsz.

Bírja a forró helyzeteket!

Nem kell izgulnod a szegély strapabíróságát illetően sem. Biztonsággal használhatod, hiszen magas hőtűrő képessége miatt a forró serpenyőkkel is nyugodtan ténykedhetsz a közelében. A takarítása pedig pofonegyszerűen megoldható: a csap alatt elöblítheted, vagy egy törlőronggyal is áttörölgetheted.

Helyezd el a munkalapodhoz passzoló árnyalatú szilikon védőszegélyeket, és töröld ki az életedből a tűzhelyed mellé lehulló ételek miatti bosszúságot!