Te mindent megteszel kutyusod biztonsága érdekében?

A felelős állattartás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Sokan (tévesen) azt gondolják, hogy amennyiben ételt, italt és mozgást biztosítanak a csaholó négylábú számára, akkor már mindent megtettek annak érdekében, hogy kutyájuk boldog legyen. Az alapvető szükségletek kielégítésénél azonban sokkal többet kell tenni, ha valaki felelős állattartóvá szeretne válni!

Nem számít, hogy háziállatként vagy családtagként tekintesz a kutyusodra, egy dolgot mindig szem előtt kell tartanod: amint elhatározod, hogy megosztod otthonodat egy szőrgombóccal, onnantól kezdve élete végéig felelősséggel tartozol érte. Nem viheted vissza, ha meguntad, és nem teheted ki az út szélére, ha nem úgy viselkedik, ahogyan te azt elvárnád tőle.

Vitathatatlan tény, hogy egy izgága négylábú megszámlálhatatlan boldog pillanattal képes megajándékozni, de sosem szabad elfelejtened, hogy az alapvető szükségletek kielégítése mellett a biztonságukért is felelősséggel tartozol!

Sose téveszd szem elől!

Minden kutyának szüksége van a mozgásra. Családi házban ez könnyedén megoldható, négy fal közé zárva azonban képtelenség levezetni a szőrmókban felgyülemlett energiát. A sétáltatásra naponta többször is szükség van, ilyenkor azonban fokozott figyelmet kell fordítanod kiskedvencedre, hiszen ezek azok a pillanatok, amikor a legtöbb veszélyforrás leselkedik rá.

A földön fekvő, ismeretlen eredetű ételmaradékok és a fűszálak között megbúvó vérszívók mellett a legnagyobb veszélyt az jelentheti, ha a levegőben terjengő szagok és a csábító hangoktól bezsongva elrohan, és szem elől téveszted.

Így mindig tudhatod, hogy merre jár!

A világító kutyanyakörv felhelyezésével rengeteg felesleges idegeskedéstől kímélheted meg magad. Nappal a pánt vibráló színe biztosítja, hogy a magas fűben rohangászva se téveszd szem elől kutyusodat, az éjszaka beköszöntével pedig a beépített LED fények garantálják, hogy korom sötétben is követni tudd a mozgását. A biztonsági csatos megoldásnak köszönhetően stabilan rögzítheted kiskedvenced nyakán, szabályozható méretének köszönhetően pedig könnyedén megtalálhatod az ideális beállítást.

Ha te látod, akkor biztos lehetsz benne, hogy más is észre fogja venni. Még akkor sem kell pánikba esned, ha ne adj Isten kiszaladna az úttestre. A sofőrök már messziről észre fogják venni, így időben lassítani tudnak, és elkerülhető a tragédia.

Kutyádat nem tarthatod mindig négy fal között, és a pórázon sétáltatás sem elegendő, hogy kielégítsd a mozgásigényét. Ha viszont szabadon engeded, fontos, hogy garantálni tudd a biztonságát! A világító kutyanyakörv használatával nyugodt szívvel szabadon engedheted kiskedvencedet!