Te is gyűlölsz mobilon pötyögni?

Manapság már kevés olyan hivatalos vagy munkával kapcsolatos teendő létezik, amihez ne hívhatnád segítségül mobiltelefonodat, azt viszont be kell látni, hogy az érintőképernyőn felugró billentyűzet a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető kényelmes megoldásnak. Praktikus…de egyáltalán nem kényelmes…

Az érintőképernyő kifejlesztése igazi forradalmat hozott a mobiltelefonok világába: egyik pillanatról a másikra szinte teljesen eltűntek a nyomógombok készülékeinkről. Valószínűleg Te sem sírod vissza azokat az időket, amikor még háromszor kellett lenyomni egyetlen billentyűt, ha például egy F vagy L betűt akartál leírni, viszont azt is megértjük, ha a jelenlegi  gépelési lehetőséggel meggyűlik a bajod.

Ami a fiatalabb generáció számára gyerekjáték, az az idősebbeknek komoly fejtörést okozhat. Nem szégyen beismerni: a technika fejlődését nehéz követni, ráadásul számos egyéb probléma is felmerülhet a mobiltelefonok használata során.

„Az érintőképernyőt nem nekem találták ki…”

  • A szemem már nem olyan, mint 10-20 évvel ezelőtt.
  • Úgy érezem, mintha az ujjaimat túlméretezték volna – de legalábbis nem arra „tervezték”, hogy egy miniatűr készüléket nyomkodjak.
  • Nincs már türelmem ahhoz, hogy az apró képernyőn betűket keresgéljek.

Ne érezd kellemetlennek, ha ezekkel a problémákkal Te is szembesülsz néha, miközben az okostelefonoddal bíbelődsz. Csak fogadd el a tényt: az apró érintő kijelzőket nem neked találták ki. Szomorkodásra viszont semmi okod sincs, hiszen nem kell lemondanod az új generációs mobileszközök nyújtotta lehetőségekről.

Gépelés mobilon? Így gyerekjáték!

A billentyűzetes telefontok használatával végleg elfelejtheted az apró betűket! Mindössze annyit kell tenned, hogy rögzíted készüléked a tok felső részén, majd csatlakoztatod a billentyűzethez a beépített kábel segítségével. Innentől kezdve ugyanúgy gépelhetsz, mintha a számítógéped előtt ülnél.

A tok tökéletes védelmet nyújt telefonod számára, kialakítása pedig egy elegáns határidőnaplóra hasonlít. A kütyüt kihajtva telefonodat egyetlen mozdulattal mini laptoppá varázsolhatod. A vibráló színeket szereted, esetleg közelebb áll hozzád a konzervatívabb megjelenés? A hat színárnyalat között könnyedén meg fogod találni az ideális választást.

Minden korosztálynak tökéletes választás

Néhány sornál többet kell legépelni? Ebben az esetben a telefonon pötyögés korosztálytól függetlenül bárkinek kellemetlenségeket okozhat. A billentyűzetes telefontok tökéletes választás:

  • egyetemistáknak az órai anyag legépeléséhez,
  • irodai dolgozóknak a mindennapi munkavégzéshez,
  • az idősebb korosztálynak egy sms vagy egy e-mail megírásához.

Védd okoseszközödet, és könnyítsd meg a gépelést!