Tavaszi szabadság

A jó idő érkezte most már tényleg nem várathat magára sokáig, és ezzel az az időszak is, amikor az is végre elkezdhet a szabadban sportolni, aki nem résztvevője a Spartan versenyeknek és nem akar a jég hátán is megélni. 

Ha arról akarunk dönteni, hogy mivel dolgozzuk le a télen felszedett fölösleget, érdemes alaposan tájékozódni és meggondolni, mit hogyan tervezünk elkezdeni, mert egy Hűbele Balázs módjára nekikezdett mozgási tervnek könnyen sérülés lehet a vége. Ennek a felkészülésnek az egyik alappillére a megfelelő mozgásforma kiválasztása és az ahhoz kapcsolódó eszközök beszerzése, amiben ezzel a cikkel szeretnénk segítséget nyújtani.

Az egyik legalapvetőbb szabadidős mozgásforma a kocogás, amit vérmérséklettől függően lehet sétálásként vagy negyedmaratonos futásként is űzni. Azt pedig még az oviban is tudják a gyerekek, hogy ehhez elengedhetetlen a kényelmes cipő és a jó futóruha. Az univerzális sport talpbetéttel a kidobásra szánt, lyukas tornacipő is futásra használható lábbelivé varázsolható, míg a memóriahabos talpbetét annak segít, akinek egy normális napon is meggyűlik a baja a kényelmetlen cipőjével. 

Ha pedig már túl vagyunk a megfelelő edzőcipő beszerzésén, még mindig érdemes elgondolkodni azon, hogy mágneses cipőcsattal gyorsabbá és egyszerübbé varázsoljuk a lábbeli felhúzásának a folyamatát, vagy pedig megóvjuk a kiszámíthatatlanul érkező és tovább vonuló nyári záporoktól azt a szilikon vízálló cipővédő segítségével. 

A praktika és a testmozgás közös halmazán helyezkedik el a kerékpározás, mint aktív mozgási forma. Nemcsak hogy kiváló kardiomozgásnak felel meg, azaz erősíti a szívet és a keringési rendszert, fejleszti az izmokat és javítja a test oxigénellátását, de sok esetben praktikusabb és a környezetszennyezés tekintetében is összehasonlíthatatlanul kedvezőbb rövid távú közlekedési forma, mint az autó vagy a tömegközlekedés. 

Azonban egy bicikli sem indulhat el a megfelelő felszerelések nélkül, legyen az kényelmi vagy biztonsági szempontból elengedhetetlen. A 3D biciklis üléshuzat egy kiadósabb túra során is kényelmet biztosít az egyik legnemesebb testrészünknek, így akár a Balaton körbetekerése sem tűnik lehetetlen feladatnak, ha valakit eddig csak a sajgó tompor tartott vissza. Egy ilyen út során a telefon zsebben tartása nem kényelmes és nem is biztonságos, viszont a 360 fokban forgatható kerékpárra szerelhető mobiltartó feladata pont az, hogy biztos tartást adjon a telefonnak a kormányra felszerelve a legrázósabb útviszonyok között is. 

Ami a városi használatot illeti, nem szabad lebecsülni a láthatóság szerepét sem: Magyarországon eleve kötelező kivilágítani a járgányunkat, amire érdemes LED-es megoldásokat keresni. A LED-es kerékpár hátsó lámpa nem csak ezt a biztonságot adja meg, köszönhetően a messziről is látható, jellegzetes formájának, hanem stílusában is hozzád a keró megjelenéséhez. Az extravagánsabb alkatok számára a megjelenés tovább túrbózható a világító LED szelepsapkával, hogy kétség se férjen hozzá, ki érkezik.

Akármilyen mozgás is legyen a cél, a legfontosabb, hogy biztosítsuk a saját és a környezetünk egészségének megőrzését. Városi helyzetben mindenkor hasznos a hideg időben is kiválóan használható Neoprén thermo maszk vagy pedig az edzőmaszk használata, de az elkövetkező hónapokban talán még aktuálisabb, mint bármikor.

Ezek mellett pedig rengeteg másfajta sportra van lehetőség az úszástól kezdve a focin át a röplabdáig, ezekhez is rengeteg hasznos felszerelést és kütyüt ajánlunk a Sport kategóriában.

Nem gondolnád, hogy ezek mind kellhetnek egy egyszerű kocogáshoz vagy kerózáshoz, pedig hát éppenséggel de.