Tanítsd meg játszva spórolni!

A pénz – függetlenül attól, hogy ennek örülünk vagy sem – központi szerepet játszik az életünkben. A pénzkezelés szerepét és mikéntjét már kisiskolás korunkban megtanítják velünk szüleink és tanáraink, és már ekkor szembesülünk vele, hogy a felhalmozott vagyon és bizonyos célok elérése szoros kapcsolatban áll egymással. Ezek után természetes, hogy előbb-utóbb mindannyiunkban megfogalmazódik egy bizonyos kérdés: vajon hogyan érhető el az anyagi biztonság?

A Te gyermeked is elérte azt a kort, amikor már értelmezni tudja a pénz funkcióját a mindennapi életünkben? Akkor eljött az idő, hogy megtanítsd neki a legfontosabb tudnivalókat! A pénz eredete és a munka értéke talán a leglényegesebb alappillérek, amiket el kell magyaráznod, de legalább ilyen fontos a megtakarítások hangsúlyozása is.

Meg kell tanítanod, hogy ne költse el minden pénzét!

Bizonyára Neked is volt valamilyen kis tárolód, amiben az összkuporgatott zsebpénzedet gyűjtögethetted. Emlékszel például még arra a fém kutyaház perselyre, ami kinyújtotta a nyelvét, és arra kellett ráhelyezned a pénzt, ha be akartad tenni a tárolóba? Mutatunk most neked három pénztárolót, amik legalább ilyen szórakoztatóak, és segítségükkel könnyedén ráveheted gyermekedet, hogy tegye félre az összegyűjtött pénzét:

1. Kutyusos persely

Gyermeked már régóta szeretne egy kiskutyát, de még nem érzed rá elég felkészültnek? Ajándékozd meg ezzel a persellyel, és tudasd vele, hogy egy kiskedvenc érkezésének bizony anyagi vonzata is van – ennek előteremtéséért pedig akár ő is tehet.

Helyezd a pénzérmét a kutyus táljába, aki azonnal neki is lát majd a „pénz elfogyasztásának”.

2. Cicás persely

Vannak inkább kutyás, és vannak inkább cicás emberek. Ha a Te gyermeked a második tábort erősíti, akkor nem kérdés, hogy melyik kütyü mellett érdemes letenned a voksod!

Tedd az érmét a cica táljához, és ne ijedj meg! 1-2 másodperc múlva már egy kis mancs fog érte kinyúlni.

3. Pandás persely

Se kutya, se macska? Ezt nehezen hisszük el, de maradt még egy ajánlatunk, amivel szinte lehetetlen mellélőni. A fekete-fehér pandamacinak egyik gyerek sem fog tudni ellenállni.

Ez a kis kütyü ugyanazon az elven működik, mint a dobozba rejtett macska. Csak helyezd el a tálkába a pénzérmét, ami néhány pillanattal később már a macival együtt a dobozban fog lapulni.

Szeretnéd megtanítani gyermekednek, hogy bizonyos dolgokat csak úgy érhet el, ha saját maga gyűjti össze rá a pénzt? Ezekkel a játékos kis perselyekkel minden egyes forintját örömmel fogja félretenni!