Szülőként erre nagyon fontos odafigyelned!

Ugye nem kell részleteznünk, hogy miért elengedhetetlen a nyelvtudás a mai világban? Kis túlzással kijelenthetjük, hogy talán az egyik legfontosabb dolog, amit elsajátíthat gyermekünk az iskolai évek alatt. Hiszen gondolj csak bele! Egy stabil angol, német vagy mondjuk francia nyelvtudással munkahelyek százainak kapui nyílnak meg a tanulmányok befejezése után. Az idegen nyelvek megismerését éppen ezért érdemes már néhány éves korban elkezdeni!

A nyelvtanulás egy véget nem érő folyamat. Még a saját anyanyelvünk is tartogat meglepetéseket, egy idegennyelv esetében pedig ez hatványozottan igaz. Amennyiben szeretnéd, hogy gyermekednek könnyedén menjen ez a folyamat, fontos, hogy minél korábban megismertesd vele az alapokat!

Gyermekkorban kell elkezdeni!

A nyelvtanulásba soha nem késő belevágni, de életünk legelső évei azok, amikor ezt a leghatékonyabban tudjuk megtenni. Ilyenkor ugyanis az agy még szivacsként szívja magába a friss információkat, az évek múlásával viszont egyre nehezebbé válik a folyamat – ráadásul ilyenkor már idő- és energiahiánnyal is számolni kell.

A tablet PC játék neve ne tévesszen meg, sokkal többről van ugyanis szó, mint egy szórakoztatást nyújtó táblagépről. A mai világban már szinte lehetetlen rávenni a gyermekeket, hogy egy könyv elé leülve magolják be az információkat, játékos formában viszont könyörgés nélkül is hajlandóak új ismereteket elsajátítani – hiszen észre sem veszik, hogy a mókázásról sokkal többről van szó, amikor kezükbe veszik a nyelvtanulást segítő kütyüt.

Az előre telepített játékok az olvasás és beszéd fejlesztése mellett, az alap matematikai tudás gyakorlására is ösztönzik gyermekedet. Fejlesztik a szem-kéz koordinációt, megismertetik vele a legalapvetőbb angol kifejezésekkel, és felkeltik érdeklődését egy új nyelv elsajátítása iránt.

Pont úgy, mint a nagyok

A szerkezetet úgy tervezték meg, hogy pontosan úgy nézzen ki- és funkcionáljon, mint egy igazi tablet. Ennek azért van szerepe, mert a növésben lévő szervezet ösztönösen másolni próbálja a felnőttektől látott tevékenységeket, és a mobil eszközök nyomogatása talán mindegyik közül a legvonzóbb számára. Mivel nem az a célunk, hogy gyermekünk telefonunkat nyomkodva agresszív játékokkal játsszon és az interneten böngésszen, ezért érdemes olyan eszközt adnunk a kezébe, amivel a nyelvtanulásra helyezheti a hangsúlyt – így a felnőttes tevékenység utánzása közben észrevétlenül szívhatja magába a hasznos információkat.

Szeretnéd, hogy gyermekednek játszva menjen az angol nyelv elsajátítása az általános iskolai évek alatt? A tablet PC játék segítségével megtanulhatja az alapokat, az érdeklődés felkeltése mellett pedig érzelmi- és általános intelligenciájának fejlesztéséhez is hozzájárulhatsz!