Szimmetrikus szemöldök másodpercek alatt?!

A sminkünk egyik legfontosabb része a szemöldökünk. Ha reggel a nagy rohanásban már csak pár percem marad a sminkelésre és gyorsan kell mérlegelnem, hogy az alapozóért, púderért vagy a szemöldökformázómért nyúljak, akkor minden esetben az utóbbit fogom választani.

Amondó vagyok, hogy ha a szemöldökünk rendben van, akkor az arcunk is sokkal egységesebb képet fog adni. Hiába kenünk magunkra több kiló alapozót, igyekszünk elfedni a bőrhibákat korrektorral és törekszünk a legtökéletesebb kontúrvonalak megrajzolására, ha a szemöldökünk dús bokrokban burjánzik a homlokunkon.

Viszont mindenki tapasztalta már milyen véget ér az, ha átgondolatlanul esünk neki a szemöldökünknek egy ceruzával. Hiszen a szemöldökformázó porokból is könnyen megárt a sok.

Elkerülve hát ezeket a sokkos állapotokat, jó ha már rögtön az elején teszünk az ilyenfajta smink balesetek ellen és beújítunk magunknak egy szemöldökformázó sablon, aminek a segítségével még a nagy rohanásban és kapkodásban sem tudjuk elrontani a sminkelést.

Egy ilyen szemöldökformázó sablon csomagban három különféle szemöldökre való formát találhatunk, így cseppet sem kell aggódnunk, hogy nem lesz a miénkre passzoló, legyen akár egyenes, akár szögletes szemöldökünk.

A használatuk rém egyszerű, mondhatni gyerekjáték. Hiszen csak hozzá kell illesztenünk a szemöldökünkhöz és mint régen, kisgyerekként a színező könyvekben a formákat kitölteni festékkel, itt körbe kell rajzolni vagy porral vagy ceruzával a sablont, kinek mi tetszik jobban.

Én személy szerint a szemöldökport jobban preferálom, mert azzal nem csak könnyebb dolgozni, de a hatás is sokkal természetesebb lesz és a formából kiszaladni is sokkal nehezebb, mint a ceruza esetében.

Ha pedig már teljesen belejöttünk a szemöldökformázókba, akkor jöhet a következő fokozat: a szemhéjformázó sablonok. Ezekhez már kell egy kis gyakorlás, hogy belejöjjünk a használatukba, de a későbbiekben minden rászánt idő megtérül, mikor a reggeli rohanásban két másodperc alatt szimmetrikus tusvonalat tudunk magunknak varázsolni. Még több gyakorlással pedig füstös cicaszemeket is könnyedén festhetünk magunknak. A lehetőségeink szinte végtelenek, csak aztán győzzünk sminkkel! ?