Számolj le a horkolással!

Te is voltál már úgy vele, hogy egy fárasztó nap végén  az ágyba zuhantál, majd 5 percre rá már azzal ébresztgettek, hogy horkolsz?

„Micsoda? Én horkolok?” – az első pár alkalommal így lepődik meg mindenki, aztán zavarba jössz, majd amikor állandósul a probléma és az éjszakai koncertezés, akkor a tettek mezejére lépnél.

A horkolás az emberek több, mint felét érinti, hiszen nem csak annak kellemetlen, aki az elkövető, hanem annak is, aki elszenvedi azt.

Jó, jó, de mit tehetsz azért, hogy a horkolás abbamaradjon és végre mindenki végigalhassa az éjszakát?

A horkolásnak lehetnek genetikai és olyan kiváltó okai is, amiken segíthetsz. Mivel lényegében a horkolás úgy alakul ki, hogy a levegő útja beszűkül, így alapvetően ezt a helyzetet kell elkerülni.

A horkolás leggyakoribb okai a túlsúly, az alkohol és gyógyszerfogyasztás, a dohányzás és a késői evés. Meg persze ott van még az orrsövényferdülés, a megnagyobbodott mandulák és társaik.

A horkolásnak van egy nagyon csúnya és ijesztő fajtája is: amit kóros horkolásnak, vagy apnoénak neveznek és a horkolók fele ebben szenved. Ha azt érzed, hogy este időben feküdtél le és reggelre ki kellett volna pihenned magad mégis álmos, fáradt és tompa vagy, akkor ne hitesd el magaddal, hogy minden rendben, csak a reggeli kávé nem volt elég erős, vagy elég sok, mert valószínűleg valami baj van.

Nem akarlak megijeszteni, de a horkolás nem csak az egészségedre, de a párkapcsolatodra is hatással lehet. A horkolás nem csak a saját életedet keseríti meg, hanem a szeretteidét is.

A horkolás legtöbbször akkor zendül fel az éjszakában, amikor a hátunkon fekszünk. Ha ebből a testhelyzetből sikerül kimozdulni, azzal jó eséllyel a horkolást is sikerül megszüntetni.

Hogyan kerülheted el, hogy a hátadra fordulj alvás közben? Avagy 5 tipp horkolás ellen…

Az első a hosszútávú megoldás: Nos, azt hiszem az kézenfekvő, hogy a párodtól azt mégsem várhatod el, hogy mindig szóljon, bökdössön, ébresztgessen amikor a hátadra fordulsz, mert ennek akár szakítás is lehet a vége. Azt pedig senki nem szeretné, ugye?

Az életmódodon is változtathatsz. Hiszen, ha elkezdesz egészséges életet élni, lemondasz az alkoholról, a cigiről és még a súlyod is ideális lesz, akkor lehet, hogy a horkolástól is sikerül megszabadulnod. De ez általában nem megy egyik napról a másikra. Ehhez a változáshoz idő kell.

Azalatt pedig, amíg eléred az ideális súlyt és sikerül átállnod az egészséges életmódra, 4 ügyes kis trükköt vethetsz be:

  1. Létezik egy szelíd módszer, a horkolásgátló óra , amelyről ITT olvashatsz tovább. Ez a kis kütyü horkoláskor helyzetváltoztatásra készteti a horkolót, így abbamarad a lárma és végre mindeki nyugodtan kialudhatja magát.
  2. Létezik az ún. horkolás elleni tapasz, ami nem szünteti meg a problémát, de lejjebb veheti a hangerőt.
  3. Létezik a teniszlabdás módszer, amit szerintem élő ember egy éjszaka próbál meg csak bevetni és aztán soha többet nem visz teniszlabdát az ágyába, különösen nem a hátára varrva. Gondolj csak bele, brrr!
  4. Németországban pedig alkalmaznak már egy csodamódszert is: énekkurzusokat tartanak horkolók számára, ezzel erősítve a légúti izmokat.

Bármit is választasz, a horkolással le kell számolnod. A saját és  körülötted élők érdekében.

Amennyiben ki szeretnéd próbálni a horkolásgátló óra működését, ide kattintva megteheted: https://kutyubazar.hu/735-a-horkolas-mentes-nyugodt-ejszakaert-horkolasgatlo-ora.html