Szabadulj meg a szúnyogcsípésektől! (8 tipp)

Itt a jó idő, hurrá! És ezzel együtt itt vannak a szúnyogok is. Nem annyira hurrá…

Ahogy közeledik a nyár, egyre melegebb és fülledtebb éjszakáink lesznek. Hogy jól tudjunk aludni, kinyitjuk az ablakokat. S ha nincs szúnyoghálónk és / vagy redőnyünk, akkor óhatatlanul is berepülnek “kedvenc” vérszívóink.

És sokszor még akkor is be tudnak jönni, ha van redőny vagy szúnyogháló az ablakon. Nálam van redőny, de majdnem minden nap találkozom szúnyogokkal az éjszakai lefekvéskor… Valahogy mindig megtalálják a réseket, hogy beférkőzzenek otthonunkba.

Ilyenkor persze gyakran megvárják, míg elalszunk, s sunyi módon akkor jönnek csak elő, ha már elaludtunk, hogy vígan és minden nehézség nélkül lakmározhassanak vérünkből.

Ez pedig reggelre idegesítően viszkető szúnyogcsípéseket hagy hátra testünk különböző részein – gyakorta olyan helyeken, amiket eléggé kínos nyilvánosan vakargatni…

A probléma persze nemcsak éjszaka áll fenn. Az alábbiakban összeszedtem 8 eszközt, melyet (nemcsak) otthon be tudsz vetni a szúnyogok ellen.

Szúnyogriasztó füstölő vagy gyertya

Hacsak nem szereted kifejezetten a szúnyogcsípéseket vakarászni, akkor valamilyen szúnyogirtó berendezést tudok ajánlani. Ha tavaszi, nyári este kint akarsz ücsörögni a teraszon vagy a kertben, akkor valamilyen szúnyogriasztó füstölőt vagy gyertyát tudok ajánlani.

Szúnyogháló

Ha nem rendelkeznél még szúnyoghálóval, az is nagy szolgálatot tud tenni, és a szúnyogok nagy részét lakásodon kívül tarthatod ennek segítségével. Nálunk kétféle méretben is kapható:

100 X 100 cm-es szúnyogháló

130 X 150 cm-es szúnyogháló

Szúnyogháló javítófolt

Ha esetleg már van szúnyoghálód, de tele van lyukakkal, akkor nem kell lecserélni az egészet. Ilyen szúnyogháló javítófoltokkal orvosolhatod ezt a problémát. Annyi csak a teendőd, hogy ráragasztod a sérült felületre, majd egy hajszárító segítségével kezdd el felmelegíteni, hogy alaposan rátapadjon.

Szerezz be te is ilyen javítófoltokat, ha a szúnyoghálód lyukas.

Mágneses szúnyogháló bejárati ajtóra

Erről már írtunk itt. Ennek segítségével nyitva tudod hagyni az ajtót, hogy mindig friss legyen bent a levegő. Egyszerűen fel tudod rakni az ajtóra, s amikor kimész (és bejössz) a mágneses kialakításának köszönhetően könnyedén szétnyílik, majd vissza is záródik.

Nézz rá a mágneses szúnyoghálóra.

Szúnyogháló napernyőre

Ha van napernyőd, és szeretsz a szabadban, a kertben, vízparton, erdőben ücsörögni, akkor ez tetszeni fog. Cipzárral össze tudod zárni, s az aljába vizet töltve a szél sem fogja szétnyitni, hogy a szúnyogok és a nem kevésbé idegesítő legyek beszállhassanak.

Szerezz be egyet és élvezd a friss levegőt!

Szúnyoghálós függőágy

Szeretsz kempingezni (vagy csak nyári éjszakákon a teraszon aludni), s ehhez függőágyat választasz alvóhelyedül, de nem szereted, hogy reggelre tele vagy csípkedve. Szerencsére erre is van megoldás, hiszen már lehet kapni szúnyoghálós függőágyat is.

Legyen neked is, amit magaddal vihetsz kempingezni (vagy bárhová).

Elemes szúnyog- és bolhariasztó

Ezt a szabadba is magaddal tudod vinni, s mivel a nyakadba tudod akasztani, ezért sportolásnál ideális lehet egy ilyet használni. Ha voltál már tavaszi, nyári estén futni vagy edzeni kint, akkor tudod mennyire “segítik” edzésedet a kis vérszívó dögök.

Elemmel működik, így nem kell hálózati áramforrás közelében tartanod. A kertben, de belső helyiségekben is remekül alkalmazható. Nézd meg az elemes szúnyogriasztót!

Elektromos szúnyogirtó lámpa

Ezt főleg éjszakára tudom ajánlani. Éjjeli fényként is funkcionál. Annyi a teendőd, hogy minden egyéb fényforrást kikapcsolsz éjszakára. Az USB csatlakozós tápkábelét áramforráshoz csatlakoztatod, majd bekapcsolod. Ezután pedig csak nyugodtan álomra hajtod a fejed, a többit a szúnyogirtó lámpa elvégzi: fényével magához vonzza a rovarokat, ventillátora beszippantja őket, s már nincs is tovább… A tároló doboz könnyedén tisztítható akár egy száraz ronggyal is.

Biztosíts magadnak és szeretteidnek nyugodt éjjeli alvást!