Stresszoldó kocka (Fidget Cube)

Veled is gyakran előfordul, hogy egy feladatba annyira belemerülsz, hogy közben akaratlanul is valami pótcselekvésbe kezdesz? Folyamatosan rázod a lábad, esetleg egy tollal, vagy ceruzával matatsz? Unod, hogy már törzsvasárló vagy a papírírószerben, mert már szinte az össze tolladat tönkretetted az állandó babrálással, nyomogatással és rágcsálással?

Ezek a megnyilvánulások lehetnek akár tudatosak is, de az esetek 90 százalékában valószínűleg tudomást sem veszel róluk, a környezeted viszont lehet hogy már idegbajt kapott tőled. Ami a te energiádat levezeti, az a kollégád idegeit szétcincálhatja melletted, aki hallgatja az állandó kopogást, csattogást és fogcsikorgatást. Akkor most van egy jó hírem mindkettőtöknek: ezzel a kis Kütyüvel tökéletesen le tudod kötni magad, anélkül, hogy mindenkit megőrjítenél a közeledben, hiszen teljesen hangtalan.

Ez az első látásra hihetetlen egyszerű kis kocka valójában tele van felfedezni valókkal. Stresszoldó kocka néven terjedt el a neten és nem is jogtalanul bitorolja ezt a nevet. A tervezők direkt úgy alkották meg, hogy a kocka különböző oldalain, különböző funkciók legyenek elhelyezve, így ha az egyik oldalára ráunsz, még mindig akad öt másik.

Fontos szempont volt az is, hogy a kocka kényelmesen illeszkedjen az ember tenyeréhez. Ráadásul a pehelykönnyű és a borítása is selymes tapintású anyagból készült, így már pusztán az érintése is kellemes érzetet ad. Fontos szempont egy olyan dolognál, amit állandóan a kezedben szorongatsz, nem igaz?

Az oldalán lévő funkciók mindegyike hasonlít valami teljesen hétköznapi dologhoz, amivel az emberek szívesen elbabrálnak az életben. A villanykapcsolóra emlékeztető oldala a tollcsattogtatás érzetét idézi vissza bennünk, még az öt kis gombocska nyomkodása hajaz a mindenki által annyira imádott pukkasztgatós zacskó kidurrantásához, azzal a különbséggel hogy senki nem fog gonosz tekintetekkel sújtani téged az idegtépő hangjátékra válaszként.

A stresszoldó kockát bárhová magaddal viheted. Használata garantáltan nem befolyásolja sem a figyelmedet, sem a koncentrációdat. Ha úgy érzed unalmas a meló, vagy egy hosszú utazáson veszel részt, a stresszoldó kockában bármikor hű társadra lesz.