Stresszoldás gyógyszerek nélkül – ezt próbáld ki!

A stressz sajnos mindannyiunk életében jelen van. Nem számít,hogy mennyi idősek vagyunk, a tanulmányainkat végezzük vagy a nyugdíjas éveinket töltjük, a hétköznapok során stresszhelyzetekkel is szembe kell néznünk. A nem kívánt feszültséget nincs lehetőségünk teljesen kiiktatni az életünkből, viszont rengeteg lehetőség létezik az ilyen szituációk kezelésére.

A szervezetünk sok mindent képes kompenzálni, igaz ez a túlhajszoltságra is, viszont hosszú távon a stresszes életmódnak súlyos következményei lehetnek. Amennyiben nem szakítunk időt a pihenésre, előbb-utóbb jelentkezni fognak a kimerültség jelei.

Nem csak feszültséghez, ingerlékenységhez és szorongáshoz, hanem a koncentráció- és teljesítmény csökkenéséhez, súlyosabb esetben pedig akár depresszióhoz is vezethet a kezeletlen stressz. A tartósan fennálló feszültség ráadásul magas vérnyomás vagy egyéb szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához is hozzájárulhat.

A stresszt kezelni kell!

Rengeteg gyógyszer található a piacon, amik hozzásegíthetnek a túlhajszoltság érzetének leküzdéséhez, amennyiben azonban nem szeretnél tablettákhoz nyúlni, egyéb alternatívák is léteznek a probléma kezelésére:

1. Próbálj meg a lehető legkevesebb dolgot a szívedre venni, és ne vállald túl magad!

2. Munkavégzés közben rendszeresen iktass be pihenőidőt! Sokat segíthet, ha készítesz magadnak egy időbeosztást, ami rendszert visz a hétköznapjaidba.

3. Végezz légző- és lazító gyakorlatokat (például jógázz), ha pedig lehetőséged van rá, vegyél részt egy masszázson vagy menj el a barátaiddal szaunázni.

4. Sportolj rendszeresen! Amennyiben erre nincs időd vagy energiád, sétálj minél többet! Ezzel a testednek és a lelkednek is jót teszel.

5. A teljes ellazuláshoz gyógyteákat is igénybe vehetsz, de ezzel kapcsolatban érdemes kikérned egy orvos véleményét!

Amennyiben odafigyelsz az imént felsoroltakra, sokat tehetsz annak érdekében, hogy megküzdj a mindennapok során felgyülemlő feszültséggel. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor azonnali stresszlevezetésre van szükség. Ilyenkor érdemes valamit a kezedbe venned!

A matatás megnyugtat!

Ugye ismerős az a helyzet, amikor erősen koncentrálnod kell valamire, cikáznak a gondolataid, elkezd járni a lábad és még az ajkaidat is harapdálni kezded, hogy kipréseld magadból a megoldást? Ilyenkor kell kézbe venni a stresszoldó kockát!

A szerkezet oldalai 6 különböző felületet kínálnak. Nyomkodhatod, tekergetheted, kapcsolgathatod, simogathatod, bármit tehetsz vele, ami az ujjbegyeidnek jól esik. Használata közben nem ad ki hangot, így bárhol és bármikor előkaphatod, ha pótcselekvésre van szükséged.

Kételkedsz a hatékonyságában? Nem tudod elképzelni, hogyan segíthetne egy apró mütyür a stressz leküzdésében? Gyermekkorodban bizonyára neked is volt egy kedvenc tárgyad (babád, plüssöd) vagy végeztél valamilyen pótcselekvést (ujjszopás, takaró gyűrögetés), hogy megnyugtasd magad, ha szükséged volt rá. Ezzel a kütyüvel pont ugyanezt érheted el. A furcsa kinézetű kocka viszont nem csak a feszültség oldásához, hanem a kreatív munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhez is hozzásegíthet.

Változtass az életmódodon, és lépj ki a stresszspirálból! Alkalmazd a természetes feszültségoldási technikákat, és szerezz be egy stresszoldó kockát, ami mindig kéznél lesz, hogy megnyugtasson!