Sodorj egyet a vendégeknek!

Mit szólnál hozzá, ha idén karácsonykor egyetlen vendég sem tudná úgy elfogyasztani az ünnepi finomságot, hogy ne bukna ki belőle néhány dicsérő szó? Jól esne, nem igaz?  Szuper hírünk van! Mindezt most anélkül érheted el, hogy beleharapna a süteménybe.

Mielőtt teljesen fellélegeznél, egy dolgot le kell szögeznünk: az ízekért nem tudunk felelősséget vállalni – az teljes mértékben a recepten múlik –, de van egy trükkünk, aminek a bevetésével mesteri kinézetet adhatsz süteményeidnek.

A „harcedzett” nagymamák számtalan praktikát ismernek, amikkel ínycsiklandozóbbá tudják varázsolni a konyhaasztalra kerülő finomságokat. Amennyiben azonban nincs a közeledben egy tanácsokkal felvértezett nagyi vagy a megfelelő eszköz a szükséges műveletek végrehajtásához, december utolsó napjaihoz közeledve nagy gondban leszel…vagyis lennél, ha nem fordultál volna hozzánk.

Egyetlen mozdulat az egész!

A karácsonyi mintás sodrófa bevetésével mindössze ennyi dolgod lesz:

1. Állítsd össze a kedvenc tésztád.
2. Nyújtsd ki a számodra ideális vastagságra.
3. Görgesd végig rajta egyszer az ünnepi mintákkal díszített sodrófát.

Kész. Már csak ki kell metszened a kívánt formára a mintás tésztát, a sütőd pedig elvégzi a legutolsó lépést. Ugye, hogy nem nagy ördöngösség? Az egyszerűsége ellenére azonban biztosíthatunk róla, hogy a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz.

Egy falat ünnepi hangulat

Mézes, keksz vagy valamilyen más aprósütemény? Bármivel is készülsz a családnak, ne felejtsd el elővenni a díszítő sodrófát! A rénszarvasos, hópelyhes vagy karácsonyi mintákkal teljes lesz az ünnepi hangulat.

Előre szólunk: nehezen lehet majd meggyőzni a vendégeket arról, hogy nem a boltból szerezted be az ünnepi sütit, de ne idegeskedj emiatt…a karácsonyi mintás sodrófával készült nyalánkságok a legtöbb embert megtévesztik.