Segítünk egyenesbe hozni a dolgokat!

Kisétálnál a kedvünkért a fürdőszobába, majd végigsimítanád a kezed a fali csempéken és a járólapokon? Ugyanezt megteheted a konyhában is. Na, mit tapasztaltál? Tükörsima vagy hepehupás felületekkel találkoztál? Amennyiben nem döcögött a tenyered, a burkoló jó munkát végzett, ellenkező esetben viszont kihagyott egy nagyon fontos lépést…

A szakemberhiány Magyarországon is egyre nagyobb problémát jelent. Egy szebb jövő reményében rengetegen elhagyják kishazánkat, sokan kiöregednek a szakmából, a minőségi munkát garantáló utánpótlás pedig nem minden szakterület esetében biztosított. Ennek tudatában teljesen érthető, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy saját maguk vágnak bele a felújítási munkálatokba.

Szeretnéd kipofozni a fürdőszobát? Meguntad a bekoszolódott, berepedezett, divatjamúlt csempéket a konyhában? Úgy gondolod, hogy Te magad is képes vagy elvégezni a burkolási munkálatokat? Helyes! Az első lépés megtételében tudunk segíteni.

A tökéletes végeredmény elengedhetetlen kelléke

Bármilyen munkának fogsz hozzá, első lépésként tájékozódj a legfontosabb lépésekről, majd szerezd be az alapanyagokat és a szükséges eszközöket. Csempék és járólapok lerakásakor ilyenkor szokott bekövetkezni az első hiba. Sokan ugyanis abban a hitben látnak neki a feladatnak, hogy mindössze a fugakeresztek használatával szintbe tudják hozni a burkolatokat. Ez azonban hatalmas tévedés…

A tükörsima felület eléréséhez az apró keresztek mellett szükséged lesz egy plusz felszerelésre. Az 50 darabos csempeszintező eszközzel bebiztosíthatod magad, és nem kell azon görcsölnöd, hogy mennyire lesz egyenletes a végeredmény. Katonás rendben követik majd egymást a lapok.

Csak néhány mozdulat, de hatalmas változás

A ragasztóanyag felkenése, majd az első lapok elhelyezése és beigazítása után érkezik el a csempeszintező bevetésének az ideje. Szúrd be két burkolat közé, fordítsd el, majd eleinte kézzel, ha pedig indokolt a fogó segítségével húzd stabilra a felületet. Ennyi az egész, haladhatsz is tovább (az alábbi videó sokat segíthet a folyamat megértésben).

Burkolási munkálatok előtt állsz? Ha precíz, a munkájára igényes embernek tartod magad, ne feledd el beszerezni az 50 darabos csempeszintező eszközt!