SEGÍTSÉG! Rettegek a bogaraktól!

Pókok, poloskák, csótányok és egyéb ízeltlábúak. Hogy mi a közös a felsorolt élőlényekben? Az emberek többsége már abba is beleborzong, ha egy szobába kell kerülnie ezekkel az állatokkal. Magyarországon méretes példányokkal szerencsére csak ritkán futhatunk össze, apróbb bogarakkal viszont – akaratunk ellenére – kénytelenek vagyunk megosztani az otthonunkat…

Tudjuk, hogy ezek a kis élőlények többnyire ártalmatlanok. Azzal is tisztában vagyunk, hogy még véletlenül sem próbálnak az életünkre törni, mindössze a hideg elől húzódnak be vagy a lámpa fénye csalogatja közel őket. Ezek viszont semmit sem változtatnak azon a tényen, hogy feláll a szőr a hátunkon, ha farkasszemet kell néznünk a hívatlan vendégekkel.

Ők próbálnak elkerülni bennünket, mi a legrosszabb rémálmainkban sem szeretnénk megpillantani őket, ennek ellenére útjaink sokszor keresztezik egymást: a falon masíroznak miközben mi nyugodtan néznénk kedvenc műsorunkat, gyanútlanul felmásznak ránk, amikor a legkevésbé sem számítanánk rá, esténként pedig előszeretettel csapódnak a falnak vagy az ablaknak, hogy még véletlenül se tudjuk kipihenni magunkat.

Elegem van belőlük! Mit tegyek?

„Csak fogd meg egy zsebkendővel, és húzd le a wc-n.” Micsoda jó tanács… Ki akarna ilyen közel kerülni egy ízeltlábúhoz? Mi van, ha kiszalad a kezeid közül, és felmászik a karodon, vagy egyenesen a fejedre esik, amikor a plafonról próbálod levadászni? Még belegondolni is rossz…

Ha senki sincs otthon, aki segíthetne eltávolítani a betolakodókat, akkor a rovarfogó kar a legjobb segítőtársad lesz! Ez a korszakalkotó eszköz garantáltan megóv mindenféle kellemetlenségtől. 65 centiméteres nyele biztosítja, hogy kellő távolságból vadászhasd le a fürge apróságokat, a fejrészen elhelyezett speciális sörték pedig úgy ragadják meg az ízeltlábúakat, hogy esélyük sem lesz a menekülésre.

De én nem akarom bántani őket!

A pókok elpusztítása szerencsétlenséget okoz, a szétpréselt poloskák orrfacsaró bűzt árasztanak, egy molylepke elnyomása pedig biztosan nyomot hagy a falon. És amúgyis…valószínűleg Te sem szeretnél bántani egy apró élőlényt csak azért, mert betévedt a lakásodba.

NÉZD MEG A KÜTYÜT AKCIÓBAN! (Kattints a lejátszó gombra!)

A rovarfogó karral anélkül csípheted őket nyakon, hogy ártanál nekik. A finom sörték biztosan, de kíméletesen ragadják meg az apróságokat, és a kütyü segítségével ott engedheted szabadon őket, ahol már esélyük sem lesz visszajutni a lakásodba.

Szinte lehetetlen elkerülni, hogy egy pók, egy poloska vagy egy lámpafénytől megbabonázott lepke betévedjen a lakásodba. Arra viszont van lehetőséged, hogy a rovarfogó kar használatával anélkül tessékeld ki őket, hogy a közelükbe kerülnél vagy elpusztítanád őket. Ne rettegj, inkább cselekedj okosan!