Profi képeket telefonnal? Lehetséges!

Az egyre jobb kamerákkal rendelkező telefonoknak hála mára bárhol, bármikor, bármit meg tudunk örökíteni, hiszen csak a telefont kell előkapni a zsebünkből hozzá. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy minőségben ezek a képek általában meg sem közelítik azt, amit egy profi fényképezőgéppel lehet készíteni.

Csúcsminőségű a mobilod kamerája? Egy profi fényképezőgép optikájával mégsem tudja felvenni a versenyt – nincs annyi zoomolási, beállítási lehetőség, ennek köszönhetően pedig sokszor nem úgy sikerülnek a képek, ahogy szeretnéd.

Fel lehet turbózni a telefont!

A jó hír az, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie, ugyanis lehet kapni telefonra rögzíthető teleobjektívot, ami segít abban, hogy olyan minőségű képeket készíts, mintha egy komolyabb fényképezőgéppel fotóztad volna őket. Hatalmas változás lesz, hogy távolabbi tárgyakról, tájakról vagy személyekről is közeli fotót tudsz készíteni – ami ráadásul még tűéles is lesz. Egy koncerten például úgy is lélegzetelállító felvételeket tudsz lőni, ha éppen nem sikerült az első sorig jutnod. Ehhez mindössze arra lesz szükséged, hogy a telefonod egy plusz objektívvel szereld fel!

A zoom távcsőként működő objektívet egy tokkal rögzítheted a telefonhoz, így a képkészítés nem igényel különösebb körültekintést, nyugodtan használhatod a telefont úgy, mint bármikor máskor. Persze az eszközt nem csak fotózáshoz használhatod, ahogy a nevében is benne van: távcsőként is üzemel. Ha szeretsz túrázni, és szívesen meglesnél a távolból egy állatot vagy közelebbről is megtekintenél egy tájegységet, akkor a távcső funkció hasznos lesz a számodra (vagy akár az említett koncerten is jobban láthatod a színpadon zajló eseményeket).

Szikrázóan éles képek

Az objektív betonstabilan rögzül a telefonhoz, nem kell mindkettőt külön tartanod. Egyedül arra figyelj, hogy biztos kézzel fogd a kütyüt, attól nem kell tartanod, hogy a kezed remegése miatt esetleg nem lesz elég éles a kép. Hogy pontosan mit fogsz látni az elkészült fotón, azt a telefon képernyőjén tudod követni.

Az objektív tökéletes ajándék lehet hobbifotósoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre profi felszerelés, vagy bárkinek, aki gyakran panaszkodik arra, hogy nem tud ideális felvételeket készíteni.