Óvd meg gyermeked saját magától!

Amint csemeténk két lábra áll, majd megteszi legelső lépteit, egy teljesen új korszak köszönt be az egész család életébe. A megszokott módon csordogáló hétköznapok ilyenkor gyakran teljesen a feje tetejére állnak, és mindenkin elhatalmasodik a rettegés.

Mi lesz, ha beveri valamibe a fejét?
Mi történik, ha legurul a lépcsőn?
Hogyan akadályozhatnám meg, hogy kiszaladjon az útra?

Ez csak néhány kérdés, amivel minden szülőnek és nagyszülőnek szembe kell néznie, és a legtöbben helytelen módszerekkel próbálják megakadályozni az elkerülhetetlent. Nem csoda hát, hogy egy gyermek fejlődése során ez az az időszak, amikor a legtöbb kiabálással és elfenekeléssel kell szembenéznie. Pedig nem lenne törvényszerű, hogy így legyen…

Ordibálás és dorgálás helyett

A járás okozta szabadságérzés és a kíváncsiság veszélyes tettekre sarkallhatja a gyerkőcöket. Mit szólnál hozzá, ha egyetlen hangos szó vagy popsira csapkodás nélkül elérhetnéd, hogy a kis lurkó néhány méternél messzebbre szaladjon tőled? A gyermekbiztonsági heveder segítségével ezt könnyedén megoldhatod!

Biztosak vagyunk benne, hogy Te is teljes szabadságot szeretnél biztosítani a csemetédnek, és első ránézésre furcsállva szemléled a pórázra hasonlító szerkezetet. Megértjük, hiszen mi is így voltunk vele. Aztán kicsit jobban belegondoltunk, majd rádöbbentünk, hogy igenis van létjogosultsága. Az életben ugyanis rengeteg olyan váratlan helyzet adódhat, amikor ez a furcsa kütyü életmentőnek bizonyulhat.

Mit gondolnak mások? Kit érdekel?

Rengeteg ember él a Földön, akik csak amiatt nem tesznek meg bizonyos dolgokat, mert folyamatosan az motoszkál a fejükben, hogy „jaj, mit gondol majd erről a többi ember”? Amikor gyermeked biztonságáról van szó, akkor nem szabad ezzel foglalkoznod. Lehet, hogy néhányan furcsán néznek majd rátok, ha felcsatolod a hevedert, viszont biztos lehetsz benne, hogy gyermeked:

NEM rohan ki az autók elé,
NEM gurul le a lépcsőn,
NEM keveredik el a tömegben
és NEM fogdos össze mindent a boltban.

Bárhová rögzítheted

A csuklópánt pihe-puha pamut bélésének köszönhetően nyugodtan felcsatolhatod a szerkezetet az apróság kezére, másik végét pedig a saját csuklódra rögzítheted. Amennyiben nem szeretnéd „leláncolni” a kezeteket, természetesen más megoldások is szóba jöhetnek: gyermeked csuklóját az iskolatáska fogókájával vagy egy övvel is kiválthatod, a sajátodat pedig a bevásárló- vagy babakocsi egyik kiálló része is helyettesítheti. A lényeg, hogy meglegyen közöttetek a kapcsolat!

Szeretnéd teljes biztonságban tudni gyermekedet? Akkor ne foglalkozz vele, hogy mit gondolnak mások! Csatold fel a gyermekbiztonsági hevedert, és ints búcsút az rettegésnek!