Óóó, azok a mesés 90-es évek – 5+1 múltidéző kütyü

„Azok a régi szép idők.” Hányszor, de hányszor hallottuk már ezt a mondatot szüleinktől és nagyszüleinktől? Gyermekként még nem foglalkoztunk az idősebbek múltba révedésével, tinédzserként már érdeklődve figyeltük a történeteket, felnőttként pedig már mi magunk is megértettük, hogy évekkel ezelőtt bizony rengeteg minden más volt.

Ha a 90-es évek meghatározó szerepet játszott az életedben (ekkor voltál fiatal, esetleg gyermeked legelső évei kötődnek ehhez az évtizedhez), garantáltan mosolyra fog görbülni a szád, ha tovább olvasol. Összegyűjtöttünk Neked 5+1 kütyüt, amik visszarepítenek az ezredforduló előtti időszakba. Időutazásra fel!

„A 90-es években mindenki táncolt” és játszott…

 

1. Titkos beszélgetések

„Itt minden tiszta. Vétel.” A nyomozások elengedhetetlen kellékei voltak a kézibeszélők. Igaz, hogy sok esetben csak egy szoba választott el bennünket, de sokkal izgalmasabb volt egy adóvevőbe beszélni, mint átkiabálni.

Azt gondolod, hogy az okostelefonok korában ennek a gyerekjátéknak leáldozott? Ismerd meg egy kicsit közelebbről a Mini walkie talkie-t, és másképp fogod látni!

2. Ezek tényleg visszabeszélnek?

A 90-es évek végén nem volt olyan gyermek, aki ne vágyott volna egy beszélő plüssfigurára. Furby egy olyan őrületet indított be, aminek még ma is érezzük a hatását.

Mit szólnál egy motyogó rágcsálóhoz? A beszélő plüss hörcsög bármilyen korú gyermek számára tökéletes társ lehet: nem csak mozog, de vissza is beszél!

3. Csak logikusan

A Rubik kocka és továbbgondolt társai a nyolcvanas évektől a világ minden táján sikert arattak, és napjainkban is milliók játszanak velük. Nem volt ez másképp a 90-es években sem: mi is bőszen tekergettük a színes kockákat.

Sose sikerült kiraknod az eredetit, vagy épp ellenkezőleg: a kisújjadban van a 3x3x3-as kocka? Bemutatjuk neked a 3D bűvös kockát, ami garantáltan megdolgoztatja majd az agytekervényeidet.

4. Amikor megszűnt a külvilág

Super Mario, Donkey Kong, Pac-Man, Contra, Galaxian, Excite bike. Ismerősen csengenek ezek a címek? Nem számít, hogy milyen konzolon találkoztál velük, ha egyszer leültél eléjük, biztosan nehezen szakadtál el tőlük.

A mini retro videojáték konzol 500 előre telepített játékkal várja, hogy két évtizeddel később ismét rabul ejtsenek a pixelek.

5. Zsebre tett kedvenceink

A Tetris és a GameBoy-ok megjelenésével a játékélményt egy új szinten élvezhettük. Nem kellett már a televíziók képernyőjét bűvölnünk, bárhol és bármikor elővehettük kedvenc játékainkat.

A nosztalgia konzolnak hála ezt az élményt egy nagyon kedvező áron élheted át újra. A kis szerkezet több, mint 200 előre telepített játékkal várja, hogy ismét a kezedbe vedd kedvenceidet.

+1 Csillagos égbolt a szobában

Te sem szerettél teljesen sötétben aludni? Akkor valószínűleg szüleid gondoskodtak róla, hogy a szobádban is a csillagos égboltra tekinthess fel.

A világítós csillag dekorációs szettel nem csak gyermeked szobáját dobhatod fel, hanem saját hálószobádba is visszacsempészheted a mesés égboltot.