„Nézd a kis Ronaldót!”

Amikor a magyar futball szóba kerül, büszkén emlékezhetünk az Aranycsapatra és a 40-es, 50-es, 60-as években elért eredményekre. Amennyiben a válogatott jelenlegi sikereiről kell értekeznünk, egy „kicsit” nehezebb helyzetben vagyunk… Ennek ellenére a felnövekvő generációra és a csiszolatlan gyémántokra mindig érdemes odafigyelnünk!

A testmozgás – ideális esetben – minden gyermek életében központi szerepet játszik, a csapatsportok pedig kimondottan alkalmasak arra, hogy mozgásra serkentsék a fejlődő szervezetet. Sikerek ide-kudarcok oda, a futball továbbra is a legnépszerűbb sportnak tekinthető a fiatalok körében, szülőként pedig mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy gyermekünk kiteljesedhessen kedvenc mozgásformájában.

Egyedül nem megy? Dehogynem!

Csapat nélkül rugdosni a labdát nem túl izgalmas időtöltés, az elgurult laszti után szaladgálás pedig könnyen frusztrálóvá tud válni. Pedig, ha valaki fejlődni akar, és tökéletesíteni szeretné a mozdulatait, elengedhetetlen az önálló gyakorlás. Mit szólnál hozzá, ha gyermeked úgy fejleszthetné tökélyre a labdakezelést, hogy nem kéne a szomszédba szaladgálnia az átrugdosott labdákért?

A gyakorló foci tréner használatával semmi másra nem kell koncentrálni, csak a labda tökéletes eltalálására. Nincsenek törött ablakok, ideges szomszédok és tetőre rúgott játékszerek. A kütyü felvétele után a laszti garantáltan a gyermeked közelében marad!

Csak helyezd rá a segítőtársat!

Mindössze annyit kell tenned, hogy a szerkezet egyik végét felerősíted a gyermeked csípőjére, a másik végéhez pedig a labdát rögzíted. Miután ez megtörtént, indulhat a véget nem érő gyakorlás és móka. (Amennyiben nem szeretnéd, hogy a labda véletlenül leverjen valamit, 5 méteres körzetben érdemes szabaddá tenni a területet – ez az a távolság, amennyire a gyakorló foci tréner engedi, hogy elrepüljön a játékszer.)

Látod gyermekeden, hogy boldogsággal tölti el a bőr rúgdosása? Az edzője szerint tehetséges abban, amit csinál? Nem számít, hogy milyen szinten űzi a futballt, biztosak vagyunk benne, hogy örömet okozol majd neki, ha megleped a foci trénerrel.