Nem megy a matek? Játszva próbáltad már?

Van az a bizonyos tantárgy, amit nem elég megtanulni, érteni is kell…bizony-bizony, kitaláltad, a matematikára gondoltunk. Nagy valószínűséggel ez az a terület, ahol az iskolaévek alatt a legtöbb nehézséggel találja szembe magát a nebuló. Pedig szülőként és nagyszülőként sokat tehetünk azért, hogy a kezdeti nehézségeken túllendítsük gyermekünket, és megszerettessük vele a számolás rejtelmeibe bevezető tantárgyat.

A leggyakrabban csak mumusként emlegetett matematika rengeteg tanuló életében csak egy szükséges rosszként jelenik meg, és már az általános iskolás évek alatt a rettegés szinonimájává válik. Vannak természetesen olyan gyerekek, akik játszi könnyedséggel megoldják a legbonyolultabb egyenleteket is, de olyanok is szép számmal akadnak, akiknek a legegyszerűbb műveletek is gondot okoznak. Számukra hatalmas segítséget jelentenek a tanulást segítő kiegészítők.

A játék élménnyé varázsolja a tanulást!

Gamifikáció. Ismerősen cseng ez a kifejezés? Mondjuk inkább úgy, hogy játékosítás. Számos tanulmány bebizonyította, de a saját tapasztalataid alapján is könnyedén megfigyelheted, hogy a játékok és játékelemek alkalmazása életünk bármely területén hatékonyabbá tehet bennünket, és érdekesebbé varázsolhat bármilyen folyamatot. Nincs ez másképp a tanulás esetében sem.

Egy négyzetrácsos papírlapra számokat görbíteni a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető jó mókának, egy érdekes alakzatot kézbe venni és forgatni viszont már sokkal izgalmasabb. A végeredmény pedig ugyanaz: számoltunk. A kérdés csak az, hogy közben mit éreztünk – unalmat és fáradtságot vagy kihívást és izgalmat. A matematika tanulást segítő bűvös hengerrel az utóbbiakat idézheted elő gyermekedben.

Amikor örömet okoznak a számok

Ez a különleges kis henger vibráló színeivel megragadja az alapműveletekkel ismerkedő gyermek figyelmét, és játékos formában mozgatja meg az agytekervényeit. A különböző árnyalatok és a forgatható henger javítja a térlátást, fejleszti a kézügyességet, ráadásul hozzájárul a problémamegoldó képesség fejlődéséhez is.

Számok és egyenletek a füzetben? Unalmaaaas! Tekergetni a matematika tanulást segítő bűvös hengert, és megkeresni a végeredményt? Izgalmas játék és kihívást jelentő megpróbáltatás. Úgy érzed, hogy gyermekednek vagy kisunokádnak meggyűlik a baja a számokkal? Próbáld játékosan tálalni neki a feladványt! Néhány forgatás után rá fog jönni, hogy a számolást élvezni is lehet…

Egy olyan játékot keresel, ami a szórakozás mellett különböző készségeket is fejleszt? A matematika tanulást segítő bűvös hengerrel nem lehet mellé lőni!