Nem kell azbeszt-kezű nagymamának lenned…

Biztosan a Te környezetedben is vannak olyan idősebb korú anyukák vagy nagymamák, akik a tűzhelyről leemelt lábast vagy a mikróból kivett tányérokat puszta kézzel meg merik fogni, majd felszisszenés nélkül le tudják tenni az asztalra. Örülnél neki, ha többé Neked sem kéne a konyharuhákkal szerencsétlenkedned, hanem egyszerűen meg tudnád ragadni a tűzforró konyhai eszközöket? Elérkezett a Te időd!

Természetesen óva intünk tőle, hogy puszta kézzel kísérelj meg hozzáérni a perzselő felületekhez, hiszen komoly sérüléseket szenvedhetsz el, ha könnyelműsködni próbálsz. Amennyiben a nagy sürgés-forgás közben mégis felületi sérülést szenvednél, a következőket kell tenned a mielőbbi gyógyulás érdekében:

Azonnal tartsd hideg folyó víz alá a sérült bőrfelületet.
8-10 percen keresztül hűtsd, így meggátolhatod a szövetek további károsodását, és a fájdalmat is csillapíthatod.
Fedd le a megégett felültet steril gézlappal és kötszerrel.

Szeretnéd megkímélni magad a fent részletezett tortúrától? Akkor itt az ideje beszerezned a legjobb sérülésmegelőző konyhai kiegészítőt.

Nincs szükséged szuperképességre!

Tűzálló ujjbegyekkel minden bizonnyal születni kell, de akkor sem kell szomorkodnod, ha Neked nem adatott meg ez a különleges adottság. Megérkezett ugyanis a hőálló szilikon sütőkesztyű, ami védelmet biztosít a felhevült felületekkel szemben.

Miután felhúztad a kezedre a védelmet jelentő kesztyűt, bátrán hozzáérhetsz a forró tepsihez, megragadhatod a bográcsot vagy akár lapátok és fogók segítsége nélkül is markodba veheted, majd átforgathatod a grillen sercegő húst.

Felejtsd el a konyharuhákat!

Az ötujjas kialakításnak hála könnyedén elvégezheted a finom mozdulatokat, a szilikon borításnak köszönhetően pedig semmi sem ragad majd bele a kesztyűbe. Ráadásul még azért sem kell idegeskedned, hogy a szaftos falatok kárt tesznek a kütyüben, hiszen a kézvédőt csap alá tartva vagy mosogatógépbe helyezve is könnyedén tisztává varázsolhatod.

Sokat sürögsz-forogsz a konyhában? A hőálló szilikon sütőkesztyűvel bebiztosíthatod magad, hogy ne érhessen égési sérülés főzőcskézés közben.