Ne nyugodj bele, hogy csíkosan töröl!

A volán mögé ülni hatalmas felelősség. Nem csak magadra, utasaidra, hanem a forgalomban részt vevő többi személy épségére is vigyáznod kell, amikor úgy határozol, hogy rátaposol a gázpedálra. Jogosítvánnyal a kezedben, ideális időjárás viszonyok között mindez gyerekjáték, de mi a helyzet olyankor, ha egyik percről a másikra leszakad az ég?

A lassabb és óvatosabb vezetés, valamint a nagyobb követési távolság mellett ilyenkor a legfontosabb teendőd, hogy bekapcsold az ablaktörlő lapátokat. A modernebb gépjárművekben ez már automatikusan megtörténik, de a korábbi modelleknél is csak egy kattintás az egész.

Na, de mit lehet olyankor tenni, ha a gumilapkák elégtelenül végzik a munkájukat? Ilyenkor vagy félrehúzódsz, és megvárod, amíg elcsendesedik az idő, vagy megkockáztatod, hogy a csíkosra törölt ablakok miatt valami elkerüli a figyelmedet.

Elhasználódott? Ne vegyél újat!

A napsütésnek, a pornak vagy egyszerűen csak az anyag elöregedésének köszönhetően elkerülhetetlen, hogy egy idő után elhasználódjanak a szélvédőd esőmentesítői. Amennyiben nem szeretnél egy új pár beszerzésére költeni, az ablaktörlő lapát javító szettel egyszerűen és gyorsan felújíthatod bármilyen autó törlőjét!

Csak dörzsöld át a gumit egy nedves ronggyal, majd a vizes élezővel csiszold át addig, amíg teljesen sima nem lesz a felülete. Alkalmazásával nem csak pénzt, hanem időt is spórolhatsz, hiszen nem kell többé rögtön eldobnod az elnyűtt ablaktörlő lapátokat.

Nem éri meg kockáztatni!

A legtöbb ember egészen addig halogatja az elidőzhető teendőket, amíg égetővé nem válik az adott probléma elhárítása. Az ablaktörlőid esetében azonban nem tanácsos így gondolkodnod, hiszen a volán mögé ülve fontos, hogy minden helyzetben tökéletesek legyenek a vezetési feltételek. Amennyiben csíkokat látsz a szélvédődön, húzódj félre, húzd át a lapátokat a kütyüvel, és folytasd utad teljes biztonságban.

Az ablaktörlő lapát javító szettet kompakt méretének hála mindig magadnál tarthatod, így bármikor elő tudod kapni, ha úgy látod, hogy rakoncátlankodnak a gumi csíkok.