Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajta a pánik!

Nálad is fel-alá járkál egy csaholó szőrgombóc a lakásban? Akkor nem kell bemutatnunk azt a szívfacsaró érzést, amikor munkába menet kénytelen vagy elköszönni tőle. Mit szólnál egy trükkhöz, amivel búcsút inthetnél a keserves nyüszítésnek, az elfojtott ugatásnak és az ajtó kaparászásának?

A legtöbb kutyusnak minden nap szembe kell néznie az elválás fájdalmával. Amennyiben szerencséd van, sikerül megértetned vele, hogy ez egy természetes folyamat, és hamarosan újra találkozni fogtok. A valóság azonban kevésbé rózsás, ugyanis a legtöbb négylábú nem tudja feldolgozni, hogy miért kell órákon keresztül magára hagynod.

Ilyenkor általában elkezdődik az órákig tartó nyüszkölés, az össze-vissza rohangálás, a szanaszét felejtett dolgok szétcincálása és a bútorok megrágcsálása. Ez természetesen se neki, se neked nem jó. A szomszédok általában rövid ideig tolerálják a hangoskodást, és a pénztárcád sem díjazza, ha a megcsócsált dolgok miatt be nem tervezett kiadásokkal kell számolni.

Tereld el a figyelmét!

Amennyiben nem válik be a hagyományos elválás, érdemes bevetni a figyelemelterelés technikáját. Még mielőtt megkísérelnéd elhagyni a lakást, próbáld meg lekötni a szőrmók figyelmét, így a füle botját sem mozdítja majd, amikor megnyikordul a bejárati ajtó. A kérdés csak az, hogy mivel? A gumilabdát, és az egyéb játékszereket felejtsd el, azok ugyanis csak néhány percig jelentenek megoldást, utána pedig ugyanúgy eluralkodik a pánikhelyzet.

Az interaktív, jutalomfalattal tölthető kutyajáték akár 45 percen keresztül is képes lekötni a blöki figyelmét, a furcsa kinézetű szerkezet ugyanis nem csak szórakozást kínál, hanem egy ínycsiklandozó falatot is ígér a kitartó kisállatnak.

Tudja, hogy van benne valami, ezért nem fogja feladni!

A kütyü különlegessége a belsejében rejlik. Első ránézésre csak egy hagyományos, labdaszerű játékszer, a színes lyukaknak azonban fontos szerepük van. Ezeken a réseken ugyanis jutalom pottyan ki, amennyiben a kutyusod elég kitartóan piszkálja. Hogy pontosan mi és mikor, azt Te döntöd el. Bármilyen száraz eledellel megtöltheted (érdemes valamilyen intenzív illatút választani), ráadásul meghatározhatod azt is, hogy mikor nyíljon ki a kiskapu: 5 percet, de akár 45 perces határidőt is beállíthatsz.

Ha nem tudod elkerülni, hogy napközben magára hagyd házi kedvencedet, akkor gondoskodj róla, hogy a magányos perceket szórakozással tölthesse! Az interaktív, jutalomfalattal tölthető kutyajátékkal éppen azt a hatást válthatod ki kutyusodnál, mint amit a gyerekek éreznek, ha megkaparintanak egy Kinder tojást.