Mutatjuk, hogy miből és mennyit egyél!

Próbálsz odafigyelni az étkezéseidre, ezért nem veszel le mindenféle szemetet a boltok polcairól, amit a szemed megkíván? Nagyon helyesen teszed! A tudatos táplálkozás ugyanis elengedhetetlen része a hosszú és egészséges életnek. De vajon miből és pontosan mennyit érdemes fogyasztani? Ebben könnyedén tudunk Neked segíteni!

Gondoltad volna, hogy hazánkban a túlsúly és az elhízás a felnőttek 65 százalékát érinti, tíz gyermekből pedig 2-3 rendelkezik kisebb-nagyobb mértékű súlyfelesleggel? Igen, jól gondolod, ezek félelmetes számok…

A kerek formák azonban nem csak az önbizalmadat csorbítják, sokkal többről van ugyanis szó, mint egy kis esztétikai problémáról. A táplálkozás minőségének hatalmas jelentősége van az életedre. Egyes becslések szerint a krónikus betegségek (szív- és érrendszeri problémák, diabétesz, daganatos elváltozások) 70-80 százaléka az egészségtelen étrend miatt alakul ki. Bizonyára nem kell tovább részleteznünk, hogy miért elengedhetetlen odafigyelned rá, hogy mit veszel a szádba…

Mennyi az annyi?

Az egészséges táplálkozás nem olyan nagy ördöngösség, és számos út elvezethet a megfelelő megoldáshoz. Ennek az egyik legegyszerűbb módja a kalóriabevitelt szabályozó ételtároló szett beszerzése.

Az apró tárolók természetesen nem véletlenül eltérő méretűek, hiszen a különböző tápanyagokból eltérő mennyiséget javasolt bevinned egy nap leforgása alatt. Többé azonban nincs szükséged méricskélésre és a grammok számlálgatására, mindössze annyit kell tenned, hogy megtöltöd a színes tégelyeket a címkékre írt hozzávalókkal.

Ezekre van szükséged!

A pontos mennyiség megállapítása az ételtároló segítségével könnyedén kivitelezhető. Egyetlen kérdés maradt: miket pakolj a pitlikbe?

1. A citromsárga tégelyek a magvak és az öntetek tárolását szolgálják.
2. A kékbe az egészséges zsiradékokat (humusz, sajtok) teheted.
3. A lila tároló a fehérjék (húsok és tengeri herkentyűk) kimérését szolgálja.
4. A narancssárga pitlibe a szénhidrátokat (tészta, krumpli, rizs, kenyér) helyezheted.
5. A zöldbe értelemszerűen a friss és ropogós zöldségek kerülnek.
6. A piros tégelybe pedig a gyümölcsök.

Ennyire egyszerű!

Minden nap töltsd meg a kalóriabevitelt szabályozó ételtároló szettet a kijelölt tápanyagokkal, zárd le őket a frissen tartó fedővel, és biztosítsd szervezeted számára a szükséges mennyiségben és minőségben az élelmiszereket!