Mobiltelefontartók a kocsiba

Ma már szinte a sarki közértbe sem indulunk el mobil és autó nélkül, viszont az, hogy a kettőt hogy lehet összeegyeztetni, mindenkinek feladja a leckét: Lehet a mobilt elsuvvasztani valamelyik rekeszbe, de aztán ember legyen a talpán, aki telefonálásra vagy navigálásra tudja használni, míg a vezetés közben kézben tartott mobil nettó veszélyes, még csak belemenni sem érdemes a gondolatba. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk olyan megoldásokat, amikkel egyszerűen és kényelmesen elhelyezhetjük a mobilunkat jól látható helyre az autó műszerfalán, ezzel biztonságosabbá ás kényelmesebbé téve az utazást.

A problémát rögtön három irányból közelítették meg a dizájnerek és mérnökök, így van aki a mágnesekre, más az öntapadóra esküszik, és vannak akik úgy döntöttek, miért ne nézzen ki valami extra cool módon, ha már adott rá a lehetőség, és megalkották a gravitációra építő mobiltartót.

Az aligátor telefontartó a névadó állathoz hasonlóan az álkapcsai közép kapja a telefont és biztos fogással tartja, legyen szó egy apró, csinos készülékről vagy extra méretű péklapátról. A rögzítése ragasztószalaggal történik, mely nem hagy nyomot a műszerfalon, ráadásul bárhol elhelyezhető, nincs szükség a szellőzőnyílások használatára. Az eszköz elsősorban azoknak való, akik az állított vs. fektetett telefontartás háborújában a második csoportba tartoznak.

Persze vannak, akik szerint az elég nagy biztonság sem elég nagy biztonság, és egy mobiltelefonnak is jár a biztonsági öv szerű megoldás, és ugyan ki hibáztathatná ezt az elvet? A ventilátor rácsra tehető telefontartó pont nekik készült, a segítségével kényelmesen és gyorsan lehet a szellőzőre felerősíteni a tartót magát, majd oda a mobilt egy mozdulattal becsúsztatni. Akinek nem jött be az aligátoros megoldás a fektetett elrendezés miatt, az itt megtalálhatja a számítását, hiszen ez a megoldás kizárólag álló mobillal működik, de azzal nagyon.

A következő megoldásokkal magunk mögött hagyjuk a mechanikus illesztések világát és belépünk a mágnesek varázslatos birodalmába. Az univerzális mágneses telefontartó ugyan szintén használ ragasztást, viszont csak egy kis mágneses pöcköt kell a műszerfalra helyezni, amire rá tud csatlakozni a telefon hátlapjára felerősített fém gyűrű. Ez az eszköz ugyanúgy szabadon lerakható, mint az aligátor telefontartó, de előnye hogy a mechanikusnál biztosabb, mágneses rögzítést biztosít a telefonnak, így az egy extrém autós üldözés közben sem fog kicsúszni a helyéről.

Szintén mágneses megoldással él a szellőzőbe helyezhető mágneses telefontartó, minden irodalomtanár kedvenc ágrajzolható kifejezése. Ugyan a rögzítés módja miatt helyhez kötött (tudniillik, a szellőzőhöz), a mágnes még az előzőnél is észrevétlenebbül olvad bele a mobil hátlapjába. Nagy előnye, hogy golyós illeszkedésnek köszönhetően felszerelt állapotban is forgatható a mobil, nem kell előre kitalálni, hogy pontosan merre is nézzen majd a telefon az elkövetkező évekre.

Az utolsó kategória, melynek jeles képviselője a gravitációs autós telefontartó nem bíz semmit a véletlenre, és egyrészt minden formára és méretre fel van készülve, másrészt a telefon saját súlyát használja, hogy a helyén tartsa azt. A szintén szellőzős megoldás a fentiekhez hasonlóan standard jól működik, a használata pedig pofonegyszerű.

Ezek a megoldások között remélhetőleg mindenki megtalálja azt, ami legjobban illeszkedik a napi rutinjába, és amivel kiválthatja a cikk elején emlegetett frusztrációt.