Mivel vegyük rá a gyerekeket az evésre?

Akinek gyereke van, annak valószínűleg nem kell bemutatni, hogy milyen cirkuszok szoktak menni egy-egy étkezés során, amikor a kis lurkók megmakacsolják magukat és semmilyen atyai kérlelő szóra sem hajlandóak belekezdeni a reggelijükbe vagy vacsorájukba.

Sajnos a kicsiknek elég nehéz elmagyarázni, hogy mennyire fontosak is ezek az étkezések és hogy a spenótot akkor is meg kell enni, ha fura zöld színe van, mert nagyon egészséges. Szegényeket nem hatják meg a rostok és a vitaminok, ha egyszerűen valami nem tetszik, akkor szinte esélyt sem adnak neki.

Viszont van pár olyan trükk, amivel rávehetjük a gyerekeket, hogy asztal mellé üljenek végre és neki lássanak az evésnek és ez nem feltétlenül az, hogy a szemük előtt faljuk fel a csokoládéjukat büntetésből. Bár kétség kívül az is beválhat, de mi tudunk pár kellemesebb, játékosabb praktikát is.

Állati reggelik

A tojás magában végtelenül unalmas dolog, ami nem elég ahhoz, hogy felkeltse a srácok érdeklődését. Ha viszont viszünk egy kis extrát a tálalásba, egész biztos sikerrel fogunk járni, hiszen ki tudna nemet mondani egy dinóreggelinek?

A különböző formájú tojás és palacsintasütőknek köszönhetően szinte bármilyen állatot az asztalra varázsolhatunk. Legyen az akár cica, nyuszi, bagoly, béka vagy az előbb említett dinó. Ezután garantáltan más szemmel fog az utált tojására nézni minden gyerek a reggeliző asztalnál.

Formás kis szendvicsek

Ha a gyerekünk már a szendvicsre is teljesen ráunt, s szeretnéd visszahozni a kedvét a tízóraikhoz, akkor ezek az állatfigurás szendvicskiszúrók tökéletes választások lesznek. Készíthetsz akár delfines, dínós, szívecskés vagy csillagos szendvicset is. Egy ilyen tízóraira pedig milyen gyerek lenne képes nemet mondani? Talán még a belecsempészett paprikáért is megbocsájtanak majd.

Hangya alakú falatkatartó

Hangyát senki se lát szívesen a konyhába, kivéve ha azok segíteni jöttek a reggeli elkészítésében. Hiszen nincs annál aranyosabb, mint amikor 12 icipici hangya hordja elénk a hátán a kis elemózsiát.

Gyümölcsözés Moby Dick-kel

Egy szülő mindig igyekszik odafigyelni rá, hogy a gyereke kellő mennyiségű gyümölcsöt egyen, de sajnos sokszor itt is kemény harcokba kerül, míg sikerül rávenni őket az almaevésre. Talán itt az ideje, hogy egy kicsit más szemszögből közelítsük meg a dolgokat és próbáljunk belevinni egy kis játékosságot a gyümölcsevésbe is.

Ez a bálna alakú pálcikatartó biztos, hogy minden gyerek tetszését elfogja nyerni és már a gyümölcsevés is sokkal szimpatikusabbnak fog tűnni a számára.

Ha esetleg a gyümölcspépek megkóstolására szeretnéd rávenni végre őket, akkor ez a kis mókus alakú szedőkanál nagy segítségedül szolgálhat még.