Mit szólnál egy ínycsiklandó töltött káposztához?

A nagymamák rengeteg szuperképességgel rendelkeznek, de mindegyik közül talán az egyik legfontosabb, hogy eszméletlenül finomakat tudnak főzni. A több éves tapasztalat és az a rengeteg szeretet, amit minden egyes fogásba „belekevernek”, a legegyszerűbb falatokat is felejthetetlenné tudja varázsolni. Úgy érzed, hogy Neked vannak még hiányosságaid? Ezeket könnyedén lehet kompenzálni!

Húsleves, rakott krumpli, töltött káposzta. Ez az az étvágygerjesztő hármas, ami szinte minden nagyi repertoárjában szerepel, és a család egyhangúan kiállt hurrát, ha valamelyik felkerül az aznapi menüsorra. A három fogás közül a rakott krumpli összeállítása igényel a legkevesebb előképzettséget, a húsleves főzése is inkább türelemjáték, mint bonyolult műveletek sorozata, a töltött káposzta elkészítése viszont rengeteg háziasszonynak és hobbiszakácsnak feladja a leckét.

Pont úgy, mint a nagyik!

Tapasztalattal és szeretettel nincs lehetőségünk felruházni, tudunk viszont mutatni Neked egy kütyüt, aminek az alkalmazásával gyerekjáték lesz a rizses-húsos töltelékek begöngyölése. Nincs többé szakadozó borítás, kibuggyanó töltelék vagy egyenlőtlenül megfőtt részek. A töltött káposzta készítő gép bevetésével a folyamat végén teljesen egyforma, tökéletesen lezárt és ínycsiklandó falatokat tálalhatsz.

A kütyü használatához akár a gyerekeket is segítségül hívhatod – így nem csak gyorsabban haladhatsz, hanem az apróságokat is szórakoztathatod (hidd el, élvezni fogják). Húzd hátra a szerkezet fogókáját, a kialakuló kráterbe helyezz el egy káposzta- vagy szőlőlevelet, töltsd meg a lyukat egy evőkanál töltelékkel, majd told előre a kart. Kész is vagy. Az első csinos kis falatot már teheted is a lábasba.

A karácsonyi főzőcskézés elengedhetetlen kelléke

Kevés olyan család van, ahol a töltött káposzta ne szerepelne az ünnepi étlapon. Az ilyen jeles napokon azonban nem csak az a cél, hogy finom falatok kerüljenek az asztalra, hanem arra is oda kell figyelned, hogy minél nagyobb adaggal és minél hamarabb el tudj készülni. A káposzta töltő kütyü beszerzésével biztosra veheted, hogy egyenletesen főtt és zamatos lesz a végeredmény, ráadásul a többi teendődre is bőven marad majd időd.

Ne húzd ki a menüsorról a család kedvenc ételét csak azért, mert egy kicsit körülményesebb az összeállítása. A töltött káposzta készítő géppel felére csökkentheted a töltési folyamat idejét, és számos egyéb kellemetlenségtől is megkímélheted magad.