Minket nem mérgezel tovább!

Hamarosan végleg elbúcsúzhatunk az egyszer használatos – a környezetünkre rettentően káros – műanyag szatyroktól. A jelenlegi tervek szerint 2019-ben már tiltott lesz az ilyen tasakok forgalmazása Magyarországon. Ez egy régóta várt és üdvözlendő határozat, viszont felmerül egy fontos kérdés: milyen egyéb alternatívák léteznek, ha nem a két markunkban szeretnénk cipelni a megvásárolt árucikkeket?

Hamarosan megválaszoljuk az imént feltett kérdést, de mindenekelőtt azt a legfontosabb tisztáznunk, hogy miért kell egy életre elfelejtenünk a nejlon zacskók használatát!

Csak árthatsz vele!

Hogy miért kell kiiktatnunk életünkből az egyszer használatos műanyag tasakokat, arra a válasz pofonegyszerű, de annál félelmetesebb – csak ebbe sajnos ritkán gondolunk bele. Ezeknek a szatyroknak a gyártása során olyan adalékanyagokat használnak, ami biológiailag nem bomlik le, ezzel pedig rengeteg veszélyt jelentenek az egész élővilágra nézve!

Gondoltad volna, hogy Magyarországon évente több mint 80 darab műanyag zacskót használunk el fejenként? Megvesszük, használjuk, és már dobjuk is ki (jobb esetben a kukába). Közben bele sem gondolunk, hogy milyen felelőtlenül cselekszünk. Ezek a hulladékok akár több száz évig is szennyezhetik a környezetünket, és nem csak az állatfajok pusztulását idézhetik elő, hanem a táplálékláncba – élelmiszereinkbe és az ivóvizünkbe – is bekerülhetnek.

Tegyél Te is egy jó ügy érdekében!

Rengetegen (jogosan) kongatják a vészharangokat: hamarosan szó szerint bele fogunk fulladni a műanyagok tengerébe, amennyiben nem változtatunk drasztikusan bizonyos szokásainkon. Ha úgy érzed, hogy Te is szeretnéd kivenni a részed a veszélyes anyaggal szembeni harcban, két dolgot tehetsz:

1. Támogasd aláírásoddal a Greenpeace oldalán a kezdeményezést, és tedd le a voksod a műanyagszatyrokkal szemben.

2. Felejtsd el a környezetszennyező, egyszer használatos nejlon tasakokat, és a bevásárlások alkalmával válassz újrahasználható hordozótáskákat!

Bevásárolni készülsz? Mutatjuk az ideális választást!

A Grab and Bag táskák nem csak ellátják a feladatukat, hanem egyúttal meg is könnyítik a bevásárlás folyamatát: akár 6 műanyag szatyornyi élelmiszert is belepakolhatsz, a tetejét tépőzárral rögzítheted, így nem gurulnak szanaszét a megvásárolt dolgok, a táska elején pedig egy praktikus tárolórekesz is található, ahová pénztárcádat vagy mobiltelefonodat is elhelyezheted.

Strapabíró anyagának köszönhetően nem szakad el, és a kezeidet sem vágja cipekedés közben. Bekoszolódott? Mindössze annyit kell tenned, hogy egy vizes ronggyal áttörölgeted. Már nem használod? Olyan kis méretre is összehajtogathatod, hogy akár egy fiókban is kényelmesen elfér.

Figyelj oda a környezetedre, és varázsold kényelmesebbé a bevásárlást! Használd Te is a Grab and Bag táskát!