Minden háziasszony egy ilyen segítőtársról álmodozik…

Szeletelés…talán ez az a konyhai művelet, amit te is a leggyakrabban alkalmazol. Aprítod a hagymát, felkockázod a krumplit, darabolod a répát és végeláthatatlanul sorolhatnánk még, hogy mi mindent kell apró részekre bontanod egyetlen fogás elkészítéséhez. Ha jobban belegondolsz, az egész főzőcskézésnek ez teszi ki a legnagyobb részét. Nem lenne jobb felgyorsítani a folyamatot?

Nézzünk egy általános előkészületet:

Kelleni fog egy vágódeszka.
Szükséged lesz legalább egy éles késre.
Elő kell készítened egy-két tányért a felaprózott alapanyagoknak.
El kell pakolnod mindent a konyhapultról – a szeletelés végére ugyanis nem sok helyed marad majd szabadon.

Ne feledd, még csak az alapanyagok előkészítéséről beszélünk. Ezután következik a percekig tartó idegtépő dikicselés, a szanaszét repkedő darabok tánca (amiben utána a főzés végéig tapicskolhatsz), a megvágott ujjak betapasztása, a bűzölgő kezek áztatása, a munkafolyamat legvégén pedig a felgyülemlett mosatlanok tisztogatása. Ez elég körülményesen hangzik, nem igaz? Pedig valószínűleg ezt te is szinte minden egyes alkalommal eljátszod, annak ellenére, hogy létezik egy sokkal kényelmesebb megoldás…

Segítséggel sokkal könnyebb!

A multifunkciós szeletelő használatával nem csak időt- és energiát spórolhatsz, hanem az előkészítési folyamatokat szinte gyerekjátékká varázsolhatod. Ennek az egyetlen eszköznek az alkalmazásával nem csak kockára, hasábra vagy gerezdekre vághatsz bármilyen hozzávalót, hanem a hámozásukat is pillanatok alatt elvégezheted.

Az alapanyagokat egyenesen az átlátszó tárolóba apríthatod, amit akár az ételek szervírozásához is felhasználhatsz. Minden egyes darab garantáltan a tárolóban landol majd, így búcsút inthetsz a szanaszét repkedő cafatoknak. Amennyiben úgy alakul, hogy mégsem szeretnél minden előkészített alapanyagot azonnal felhasználni, akkor sincs semmi gond! Csak helyezd a tárolóra a frissen tartó fedélt, és tedd be a hűtőbe a maradékot – nem lesz szükséged se plusz edényekre, se celofánra a tároláshoz.

Egyenletes darabok pillanatok alatt

Bármennyire is odafigyelsz, késsel szinte képtelenség egyenletes darabokra szeletelni a hozzávalókat. Sok esetben ennek igaz nincs különösebb jelentősége, de vannak olyan fogások, amiknél számít, hogy a zöldségek ugyanolyan vastagságúak és formájúak legyenek – nem csak esztétikai szempontból lényeges, hanem a sütés-főzés végeredményére is negatív hatással lehetnek az eltérő méretű alapanyagok.

Ezzel a sokoldalú kütyüvel többé nem lesznek ilyen problémáid. A dupla pengék, a negyedelő ékpengék és a V-alakú vágó-reszelő betét segítségével erőlködés és különösebb odafigyelés nélkül is tökéletesen egyforma darabokat kaphatsz. Az éles vágóeszközök miatt pedig ne idegeskedj! A szeletelő használata teljesen biztonságos, a pengék ugyanis úgy helyezkednek el, hogy kizárható a sérülés veszélye – a sebtapaszt nyugodtan eldughatod a fiók mélyére.

Szeretsz sürögni-forogni a konyhában, de néha úgy érzed, hogy jól jönne egy kis segítség? A multifunkciós szeletelőt csak egyszer kell kézbe venned, többé le sem akarod majd tenni…