Miért szakad el mindig a harisnyád? És mi a megoldás rá?

Gondolom ismerős a helyzet: általában már két-három alkalom után kisebb lyukak jelennek meg harisnyádon, amelyek aztán szépen végig is futnak. Mehet is a kukába, te meg a boltba újabb adag harisnyáért.

Miért van ez így? Annyira bénák lennének a mai ruhamérnökök, hogy nem tudnak erre megoldást találni? Vagy inkább azt az utasítást kapják a cégvezetéstől, hogy DIREKT így tervezzék meg a harisnyákat?

Sajnos nem meglepő, hogy utóbbiról van szó. Itt a magyarázat (a videó annál a résznél kezdődik, ahol konkrétan erről van szó):

 

Úgy tervezik meg, hogy hamar elromoljon…

Maga a belinkelt videó a “tervezett elavulásról” szól, amely a fogyasztói társadalom és a szabad piacgazdaság egyik alaptényezőjévé vált a 20. század közepétől.

Nagyon egyszerűen és lerövidítve: ahhoz, hogy a különböző termékeket egyre gyakrabban lehessen eladni, úgy tervezik meg őket, hogy x időn belül elromoljanak.

Ez a harisnyára vetítve a következőképpen nézett ki. A francia gyárban, ahol először gyártottak neylonharisnyát, eleinte olyan strapabíró harisnyákat gyártottak, amelyekkel még kocsit is lehetett vontatni.

Aztán a gyár vezetősége rájött, hogy ebből bizony nem lesz annyi eladás, mint ami a profit szempontjából üdvös lenne. Ezért a mérnököknek, akik a harisnyák anyagát, összetételét tervezték, egyszerűen sokkal silányabb minőségű harisnyákat kellett előállítaniuk.

 

Az elszakíthatatlan harisnya mítosza

Nézd meg a rövid videót, amiben először egy hagyományos harisnyát, majd az elszakíthatatlan harisnyát teszteljük. Jól látható, hogy utóbbi mind a késnek, mind a fogpiszkálónak ellenáll. Íme a videó:

 

Ez a szuper rugalmas harisnya selyem és poliészter ötvözetéből készült. Fekete és bézs színben kapható. Neked szól, ha 150 és 175 cm közötti a magasságod. Valamint 85-110 cm csípőszélességhez ajánljuk.

Vess egy pillantást az elszakíthatatlan harisnyára, és szerezz be magadnak párat. Kattints ide: https://goo.gl/SzUk56

Feltéve, ha nem tartozik kedvenc hobbyjaid közé a rendszeres harisnyavásárlás…