Mentsd meg a hangokat az utókornak!

Ha azt kérdeznénk tőled, hogy mi köze lehet egy magnókazettának egy ceruzához, mit válaszolnál? Gondolkodj egy picit! Megjelent előtted, ahogy visszafelé tekered a hanganyagaidat a ceruza segítségével vagy az elszabadult szalagot megpróbálod visszatekerni a helyére? Akkor Te még annak a generációnak a tagja vagy, akinek a szekrénye mélyén bizonyára ott lapul egy-két féltve őrzött kazetta családi felvételekkel, zenei klasszikusokkal vagy rádióból felvett anyagokkal. Szeretnéd ezeket megmutatni és továbbadni az utókornak? Van rá lehetőséged!

A szalagok sajnos tönkremennek

A digitális hangrögzítés megjelenése előtt a magnókazetták uralkodó szerepet töltöttek be az egész világon. Ebben a formában vettük meg kedvenc előadóink válogatott slágereit, a hangrögzítési lehetőségnek hála pedig felvettük gyermekünk első mondatait vagy a rádióban elhangzó dallamokat.

Napjainkra a kazettáknak két nagy problémával kell szembenézniük:

  • A szalagok mindig is sérülékenyek voltak, és sajnos az idő is ellenük dolgozik.
  • Egyre kevesebb eszköz található a környezetünkben, amik alkalmasak lennének arra, hogy meghallgassuk a kazettákat.

Tedd örök emlékké!

A Te kis mágnesszalagjaid is igazi kincseket rejtenek? Az ilyen emlékeknek olyan adathordozón van a helyük, amik örök életet garantálnak a felvételeknek. A kazetta digitalizáló segítségével ezek a hanganyagok pillanatok alatt átkerülhetnek a számítógépedre, utána pedig már csak a képzeleted szabhat határt, hogy mihez kezdesz velük.

Nincsenek többé a mágnesszalagok börtönébe zárt emlékek, könnyedén megoszthatod őket ismerőseiddel Facebook-on vagy e-mailben, kiírhatod CD-re vagy DVD-re, de azt is megteheted, hogy egyszerűen csak átmásolhatod őket pendrive-ra, tablet-re vagy okostelefonra…amire csak szeretnéd!

Hanganyagaid végre biztonságba kerülnek, és többé a minőségük sem fog tovább romlani!

Rámold ki a kazettáktól hemzsegő fiókokat!

Számodra nem jelentenek semmit a régi kazetták, már csak a port fogják, mégis tele van velük a szekrény? Kütyünk segítségével végre fényt deríthetsz rá, hogy melyik szalag, mit is rejt pontosan, a digitalizálás után pedig végleg megszabadulhatsz tőlük, így rengeteg hely felszabadulhat a szekrényeidben.

És a slussz poén…

Szeretnél egy kicsit nosztalgiázni, és felidézni, hogy milyen volt walkman-nel róni az utakat? Megmutatnád a család fiatalabb tagjainak, hogy régen hogyan hallgattál zenét, amikor kimozdultál otthonról? Van egy jó hírünk: a kazetta digitalizálót nem csak rögzítésre, hanem lejátszásra is használhatod, ráadásul a szerkezet kétirányú működésének hála még meg sem kell fordítanod a kazettákat, ha az egyik oldal végére értél.

A digitalizálás gyorsan és hatékonyan elvégezhető. A magyar nyelvű útmutatónak és az eszköz egyszerű használatnak köszönhetően Te is pillanatok alatt elsajátíthatod a hanganyagok örök életűvé varázsolásának technikáját!