Megrekedt a víz? Nincs szükséged duguláselhárítóra!

Nincs olyan lakás, amelyikben ne kéne szembe nézni legalább évente egyszer valamilyen dugulással. Igaz, hogy rengeteg lehetőséged van a probléma elodázására, de előbb-utóbb rá kell szánnod magad a csövek kipucolására. Vagyis, ezt rábízhatod egy szakemberre is, de létezik egy költséghatékonyabb és gyorsabb megoldás.

Bármennyire is odafigyelsz, hogy távol tarts minden veszélyt jelentő apróságot a lefolyórendszeredtől, elkerülhetetlen, hogy a hónapok alatt lecsordogáló észrevehetetlen szennyeződések szépen-lassan leszűkítsék a víz útját. A lefolyótisztító pálcikák segítségével akár éveken keresztül biztosíthatod a problémamentes átfolyást, de még így is előfordulhat, hogy olyan dolog kerül a rendszerbe, amit nem lehet oldószerrel eltüntetni.

Ilyenkor szokott előkerülni egy vízvezeték szerelő vagy duguláselhárító telefonszáma, pedig a megfelelő szakember keresgélése helyett Te magad is elháríthatnád a problémát.

Csak ledugod, és minden megoldódik!

Minden bizonnyal próbáltad már a lefolyót átfolyóvá varázsolni különböző oldószerekkel, pumpával és végső elkeseredésedben az égiekhez fohászkodva, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem fogtál még a markodban kézi lefolyó és csővezeték tisztítót.

Pedig ez az az szerkezet, ami a szakemberek eszköztárában is általában fellelhető, és aminek a bevetésével még a legmakacsabb szennyeződéseket is el lehet tüntetni a nehezen hozzáférhető csőhálózatokból.

A girbegurba lefolyó sem jelent akadályt!

Amennyiben a dugulás közvetlenül a kézmosó alatt keletkezett, viszonylag könnyű dolgod van, mert akár szét is szedheted a hozzáférhető részeket, és kézzel eltávolíthatod a torlódást okozó idegen anyagokat. Na, de mi a helyzet olyankor, ha a probléma szó szerint mélyebben gyökerezik? Ilyenkor kell előkapni a lefolyó pucoló kütyüt!

A szerkezeten található csavart meglazítva kézzel tolhatod mélyre a tisztítást végző vezetéket, egészen addig, amíg el nem érsz a problémás részig. Ha megakadtál, vissza kell szorítani a csavart, néhány tekerő mozdulattal rabul kell ejtened a csőben felgyülemlett szennyeződést, és már húzhatod is ki a „zsákmányt”. Amennyiben a csőrendszerben kanyarokba ütközöl – nagy valószínűséggel többel is találkozol majd –, csak néhány tekerő mozdulatra lesz szükséged, és már haladhatsz is tovább (a fenti videóban részletesen bemutatják a szakszerű használatot).

Ha nem szeretnél várni a duguláselhárítóra, és borsos összeggel honorálni az elvégzett munkáját, akkor szerezd be a kézi lefolyó és csővezeték tisztítót. Számolj le Te magad a visszabugyogó víz forrásával!