Legyen fény az éjszakában!

„Mennyivel könnyebb dolgom lenne, ha látnék is valamit…” Most őszintén: hányszor mormoltad el magadban ezt a mondatot, amikor esténként a kulcsodat kerested a bejárati ajtónál állva, vagy a korom sötétben a kertben bóklásztál, abban bízva, hogy nem taposod le a veteményest? Pedig villanykapcsolgatás nélkül is fényt vihetnél az éjszakába, és búcsút inthetnél a bosszankodásnak…

Családi házban élni hatalmas szabadságot jelent: kevésbé kell alkalmazkodni a szomszédokhoz, saját kertünkben napozhatunk, barkácsolhatunk, gondozhatjuk a növényeinket, kerti partikat szervezhetünk és az állattartás is sokkal kényelmesebben megoldható. Ez valóban nagyon idillikusan hangzik, de nézzük meg azért a másik oldalt is.

Egy kerttel rengeteg megoldandó feladatot (fűnyírást, hólapátolást, karbantartási teendőket stb.) veszünk a nyakunkba, ráadásul a közüzemi számlák is könnyedén az egekbe szökhetnek, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Mit szólnál hozzá, ha mutatnánk Neked valamit, amivel nem csak rengeteget spórolhatnál, hanem azt is biztosíthatnád, hogy a kerti teendőidet a téli időszakban, korai sötétedés esetén is kényelmesen el tudd látni?

Csak akkor világít, ha szükséged van rá!

Egyre több helyen tapasztalható, hogy esténként (nem csak a karácsonyi időszakban) a családi házak fényárban úsznak. De miért van erre szükség? Ezzel nem csak energiát pazarolnak és pénzt dobnak ki az ablakon, hanem a fényszennyezésnek köszönhetően környezetünket is károsítják.

A napelemes fény- és mozgásérzékelős kültéri lámpának köszönhetően nem lesz szükséged konnektorokra, hiszen a természetes napfény energiáját felhasználva hozza magát működésbe a szerkezet. Ebből kifolyólag kertedben bárhol elhelyezheted, rögzítéséhez mindössze két darab csavarra lesz szükséged.

Ez a környezetbarát kis kütyü automatikus érzékelővel van ellátva, amely szürkületkor üzembe helyezi, hajnalban pedig kikapcsolja magát. A napelemes lámpában egy mozgásérzékelő is helyet kapott, amely a fény erősségét szabályozza: mozgás hatására a fény felerősödik, majd 30 másodperc elteltével visszaáll normál állapotba.

Strapabíró és pénztárcabarát

A napelemeknek hála semmilyen fenntartási költséggel nem kell számolnod, hiszen a szerkezet teljesen önellátó és önműködő. Egy napi töltést követően több, mint 8 órán át tartó működésre képes, víz- és hőálló anyagának köszönhetően pedig ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Reszkessetek betörők!

A beépített mozgásérzékelő akár 3 méteres távolságból is észleli, ha elhalad előtte valaki. Ez nem csak olyankor jön jól, amikor a munkából hazatérve a kulcsodat keresed vagy lefekvés előtt kiszaladsz megetetni a kutyádat, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy még nagyobb biztonságban érezhesd magad az otthonodban. Gondolj csak bele: elég nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy felkapcsolódó villany láttán folytatni merje a betörési kísérletet.

Spórolj pénzt, védd meg a felesleges fényszennyezéstől a környezeted, és tudd magad biztonságban az otthonodban! Mindezekhez csupán egy napelemes fény- és mozgásérzékelős kültéri lámpára lesz szükséged.