Lássuk csak! Mi zajlik a szomszédban?

Hazaérsz a munkából, ledobod magadról a kényelmetlen és koszos göncöket, a nagy melegben akár meztelenül, a hűvösebb napokon jól bejáratott mackóalsódban leheveredsz a kanapéra, magad elé veszed kedvenc nasssolnivalódat, majd bekapcsolod a tévét, hogy teljes mértékben pihenő üzemmódba kapcsolhass. Csalogatóan hangzik, nem igaz? A gond csak akkor van, ha oldalra tekintesz, és valaki farkasszemet néz veled…

Az emberek szeretik pontosan tudni mi zajlik a környezetükben, egy utcára néző ablak pedig tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy kielégítsék a kíváncsiságukat. Veszekedés? Pucérkodás? Hancúrozás? A legjobb műsor, amit nyújthatsz egy érdeklődő járókelő vagy a szomszéd épületből bámészkodó számára. Ja, hogy te ezt nem szeretnéd? Ezt igazából senki sem kérdezte.

A kíváncsiskodás a vérünkben van

Nincs mit szépíteni, jellemző ránk, magyarokra, hogy olyan dolgokba is beleütjük az orrunkat, ami nem tartozik ránk. A szomszéd szemmel tartása éppen ilyen. Azt mondod téged hidegen hagy, hogy mit művelnek odaát? Örömmel halljuk, hogy így gondolod, ennek ellenére az utcádban élő többi ember erről valószínűleg másképp vélekedik.

Ha a hollandoknak jó, csinálják…de mi magyarok vagyunk!

Skandináv országokban teljesen természetes, hogy függönyök és reluxák nélkül élik a mindennapjaikat – úgy tartják, hogy nekik nincs titkolnivalójuk. Ez az a felfogás, ami nálunk soha nem tudna meghonosodni. Mi kíváncsiak vagyunk a másikra, a saját dolgainkat pedig szeretjük a legnagyobb titokban végezni. Nincs is ezzel semmi probléma. A gond csak akkor van, ha erre nincs lehetőségünk.

Jöjjön be fény, de ne lássanak be!

A függöny elhúzásával vagy a reluxa leengedésével teljes mértékben elállod a fény útját, ha viszont ezt nem teszed meg, az életed továbbra is nyitott könyv marad a járókelők számára. Patt helyzetnek tűnik a dolog? Pedig nem az! A védelmező fényvisszaverő ablakfóliáról hallottál már?

A kütyü felhelyezésével szó szerint tükröt mutathatsz a bámészkodóknak. Az ablakra ragasztva számodra változatlan marad a kilátás, a kintről kukucskálók viszont csak önmagukat láthatják. A pet fólia használatával ráadásul nem csak a kíváncsiskodó tekintetektől, hanem az UV-sugárzástól is megóvhatod magad.

Szeretnéd, hogy otthon a négy fal között teljesen önmagad lehess? Nem akarsz folyton a sötétben gubbasztani csak azért, hogy mások ne lássanak be az otthonodba? Itt az idő beszerezni a védelmező fényvisszaverő ablakfóliát!