Kutyás kütyük a boldogsághoz

Bármilyen állattal is osztjuk meg az otthonunkat, számtalanszor tesszük fel magunknak a kérdést, hogy ki-kinek a gazdája? Ki van kiért? Hiszen az otthonunkba engedett állat nem képes ellátni magát. Nem tud lemenni a boltba, és arra sem képes, hogy begyúrjon egy pizzatésztát, hogy azzal lepje meg a gazdáját, legyen szó hörcsögről, kutyáról vagy macskáról.

Kedvenceink a szeretet szolgálatában

Sajnos? Vagy inkább szerencsére! Egy házikedvenc tény, hogy nem képes olyan különösebben hasznos dolgok elvégzésére, mint egy nagyon finom olasz vacsora összeállítása, de rendkívüli módon tudja meghálálni a törődést és ők inkább ebben vannak a segítségünkre, hogy a feléjük irányuló törődésünket szeretettel viszonozzák, és mi ettől érezzük jól magunkat.

Talán a kutyák esetében lehet a leginkább arról beszélni, hogy mennyire hálás a természetük, és minden törődést képesek egy végtelen forrásból táplálkozó szeretettel kompenzálni, amit a saját módjukon a tudomásunkra is adnak.

Nyugtató simogatás, terápiás hangulat

A szeretetnek és a törődésnek a kifejezése az ő részükről a leginkább is a testi érintkezés. Ezért a simogatás és a hasvakarás tökéletes lehetőség arra, hogy gazda és kutya között a kapcsolat még szorosabb legyen.

Azonban, mint minden állat, a kutya sem képes takarítani maga után úgy, mint egy ember, és nem fogja soha egy helyre gyűjteni elhullajtott szőrét.

Kézre húzható kefe

A legjobb, ha elengedjük a vákuumos tisztító szerszámot, hiszen a kutyánk sem bírja a hangját. Inkább simogassuk kis kedvencünket, hiszen az neki és nekünk is stresszoldó. Ha pedig ezt egy kefével ellátott kesztyűvel tesszük, máris a javunkra fordítottuk az elhullajtott szőre ellen vívott harcot.

A porszívót sem kell még messzire hajítani

A porszívók fölött talán túl elhamarkodottan törtünk pálcát. A szőnyegeken és egyéb, szövettel borított bútorainkon minden igyekezetünk ellenére ott lesz kedvencünk szőre. Viszont, hogy a porszívónk is hatékonyan működjön a szőr által nyújtott állandó kihívásban, érdemes az ütközetbe egy szilikonos porszívófejjel indulni, ami a letapadt szőrszálakat, a fejen kialakított barázdáknak köszönhetően fellazítja. A többit pedig már a gépiesített vákuum elintézi.

A kutyaszőr váratlan helyen is előfordulhat

Fontos meetinged van és Zoom helyett már az iroda falain belül tartjátok a megbeszélést? Gyorsan kell valami elegáns? Ja, hogy megvan az a ruha, de tiszta kutyaszőr?

Egy állatszőr eltávolító kefével igazán gyorsan tudod orvosolni a dolgot. Több ezer mikrósörtéjének köszönhetően szinte magához vonzza a kedvenc blézeredre tapadt kutyaszőrt, és már csak azon kell aggódnod, hogy időben érkezz a megbeszélésre, mert az öltözeted makulátlan.

Lábmosás a kádon kívül

A hétköznapi dolgok is jelenthetnek kihívást. Nem miden kutya szeret vizes lenni, sokan közülük utálják a fürdést. Mégis, egy esős napon végzett séta után a tappancsmosás elengedhetetlen.

A kád és a zuhanyzó eléggé megsínyli a ki-be ugráló kutyus karmait. A vizes tisztítást pedig nem biztos, hogy helyettesíteni tudja egy sima törülközés. A mancstisztító erre nyújt megoldást. A műanyag pohárban kialakított szilikon sörtékkel ellátott betét alaposan kikeféli a kutyánk tappancsába tapadt piszkot, és még sok vizet sem kell pazarolnunk rá.

Hogy a zsák ne maradjon otthon soha

Ahhoz pedig, hogy egy séta eredménye sose járjon ideges oda-vissza kapkodással mellény és farzseb között, igényeljünk a magunk nyugalmára egy szemeteszsák adagolót, amit a kulcsaink mellé is felfűzhetünk a karikára. Így mindig nálunk lesz a zsák, ha kedvencünk végre elvégezte a nagydolgát.