Idegeskedés nélkül is lehet szeletelni!

Ragadj meg néhány fej vöröshagymát, és kockázd fel őket egyenletesen, apró darabokra. Kevés olyan hagyományos magyar fogást lehet említeni, aminek ne ez lenne a legelső lépése. Bizonyára már megvan a bevált kis technikád, aminek a segítségével gyorsan, hatékonyan és minél kevesebb könny kicsordulásával tudod végrehajtani a hagymaszeletelést, de sosem késő valami újjal megismerkedni!

Az egész folyamat talán legbosszantóbb része, amikor a félbevágott hagymát próbálod a vágódeszkához szorítva felszeletelni hosszában majd széltében, de a rétegek közben folyamatosan szétcsúszkálnak. Ilyenkor vérmérséklettől függetlenül mindenkiben elkezd felmenni az a bizonyos pumpa…

A levegőben kavargó pokolian csípős permettől egyre kevesebbet látsz, a levágott darabkák fele a padlón köt ki, és előszeretettel ragad rá a talpadra, a végeredmény pedig nagyon távol áll az egyenletes cikkelyektől. Hogy megkönnyítsd a helyzeted, különböző konyhai gépeket is bevethetsz, de inkább egy olyan kütyüt ajánlanánk a figyelmedbe, ami nem csak a hagyma egyben tartásában segédkezik, hanem attól is megkímél, hogy a szeletelés után perceken keresztül a mosogató fölött kelljen görnyedned.

Csak szúrd le! Ennyi az egész!

A szeletelést segítő hagymatűvel soha többé nem foghat ki rajtad egyetlen fej könnyfakasztó sem. Sőt, ha ügyesen csinálod még a kezeidet is megkímélheted tőle, hogy átvegyék a zöldség erőteljes aromáját.

Miután megszabadítottad a hagymát a kültakarójától, vágd félbe, majd szúrd bele a kütyüt – ha kényelmesebbnek látod, az felezést akár el is hagyhatod. A 15 rozsdamentes acéltű minden minden egyes réteget a számodra kényelmes pozícióban fog tartani, az egyenlő távolságra elhelyezett rudacskák pedig még abban is a segítségedre lesznek, hogy tökéletesen egyforma szeleteket tudjál kimetszeni.

Nem csak hagymához

Ne tévesszen meg ennek a praktikus kis konyhai eszköznek a neve! Szinte bármilyen zöldség vagy gyümölcs felkockázásához használhatod. Répa, uborka, burgonya, körte vagy egy frissen főzött tojást szeretnél apróbb darabokban látni? Szúrd le és vágd! Hajrá!

A konyhai eszközöket azért találták ki, hogy megkönnyítsék és felgyorsítsák a sütés-főzés folyamatát. A szeletelést segítő hagymatű használatával villámgyorssá és idegeskedés-mentessé teheted a legelső lépést!