Kifutott? Soha többé nem fog!

„Csak egy percre beszaladok a szobába…” Hányszor hagytad már ott a rotyogó ételt valami hasonló felkiáltással a konyhában? És hányszor rohantál vissza nem sokkal később arra a bizonyos sistergő hangra, ami azt jelzi, hogy a főzés után be kell majd iktatnod egy tűzhelytakarítást is? Mindannyian jártunk már így…csak vannak, akik tanulnak a hibáikból!

Minden háziasszony vágyik a segítő kezekre. Néha ezt a férjük személyében kapják meg, de az is előfordul, hogy egy univerzális kis eszköz siet a bajba esett konyhatündér segítségére. A különböző gépezeteket elég borsos áron lehet beszerezni, de vannak olyan egyszerű és nagyszerű találmányok is, amik anélkül oldanak meg problémákat, hogy mélyen a zsebünkbe kéne nyúlnunk.

A vészjósló, sercegő hang a múlté

Főzni kétféleképpen lehet: nagy rumlival és sok plusz munkával, vagy tudatosan, kevés mosogatnivalóval. Nem kérdés, hogy melyiket szeretnéd választani. De hogyan érhető el mindez? Egy olyan eszközzel, ami biztosít arról, hogy nem fut ki az étel, valamint segíteni tud abban is, hogy kevesebb legyen főzés végén a mosatlan.

A kifutás elleni szilikon fedő segítségével ugyanazt az eredményt érheted el, mintha az edény tetejével fednéd le a rotyogó ételt, viszont használatával biztosra veheted, hogy minden az edényben is marad. A kütyün kialakított nyílásokon keresztül a gőz szabadon távozhat, a magas peremének hála pedig minden folyadékot az edényben tart.

Több egy egyszerű fedőnél!

1. Párold egyszerűbben az ételeidet, és csinálj kevesebb mosatlant!

A szilikon fedőt egy másik fedővel lefedve akár párolásra is használhatod, így meggyorsítod az ebéd elkészültét. Készítsd össze a lábasban a főételt, fedd le a kifutást gátló lappal, majd halmozd rá a zöldségeket, és pihenj egy picit. Az étel rotyog, a zöldségek párolódnak, a kifutástól pedig nem kell tartanod!

2. Nem kell többé az egész konyhát kipucolni főzés után!

A fedő használata arról is biztosít, hogy nem kell majd a kifröccsenő foltok dörzsölgetésével bajlódnod. Nagy hőbírásának köszönhetően ráadásul a sütőben, illetve mikrohullámú sütőben is nyugodtan használhatod.

3. A mosatlant bízd a mosogatógépre!

Van mosogatógépetek? Még egy probléma megoldva: a szilikonlap eltakarításával sem kell törődnöd, ugyanis anyagának hála nyugodtan elhelyezheted a többi mosatlan között.

Főzni készülsz? Válaszd a kifutás gátló szilikon fedőt, és végezz gyorsabban, kevesebb mosatlannal!