Kezdő háziasszonyok alapcsomag

Az ember lánya váratlanul szembesül a ténnyel, ha kiköltözik a kényelmes mamahotelből, hogy mostantól nem lesz mellette az anyukája, aki ebédet készít és megállás nélkül sürög-forog a konyhában, hanem ezek a feladatok bizony mostantól mind rá várnak majd.

A háztartásvezetés nem könnyű, főleg akkor, ha egyedül van az ember. De ez még nem ok arra, hogy sutba vágjuk a fakanalat. Ha Te is kétségbe esetten állsz a konyhapult előtt és azt sem tudod hirtelen mihez kapj, semmi vész. Csak vegyél egy mély levegőt és elsőnek is vedd sorba, hogy mik azok a dolgok, amik nélkül nem lehet egy háztartást sem fenntartani. Hiszen senki nem indulna fegyver nélkül harcba, nem igaz?

Digitális konyhai mérleg tállal

Első körben biztos, hogy kelleni fog egy mérleg, hiszen minden finom étel és sütemény alapja a jó érzékkel kimért adagok. Ha viszont Te sem örökölted anyukádtól azt a szuperképességet, hogy pusztán csak szemmértékre be tudd lőni, mennyi cukor és mennyi liszt kell a piskótába, akkor jobb, ha inkább beszerzel egy mérleget.

Én személy szerint a digitális mérlegekre esküszöm, hiszen nem csak pontosabbak, de sokkal könnyebb és gyorsabb is mérni velük, mint a hagyományos mérlegekkel, amiknél a mérést mindig egy hosszadalmas cécózás előzi meg, amíg sikerül beállítani pontosan a mérlegnyelvet. Ha sikerül beállítani…

Konyhai mérőkancsó

Ha már a mérésnél járunk, akkor ne feledkezzünk meg a folyékony hozzávalókról sem. Talán azokat még inkább nehezebb belőni, pusztán csak úgy saccra. Így hát a mérlegek mellett a mérőkancsók is ugyan olyan jogon követelhetik a helyüket a konyhánkban.

Az én személyes kedvencem ez a kis digitális mérleggel ellátott mérőkancsó, ami nem csak praktikus, de szinte teljes mértékben lehetetlen elmérni vele bármit is. Mi ketten tökéletes párost alkotunk a konyhában.

Állítható mérőkanál

A kedvenc részem a receptekben, amikor oda érünk, hogy „és most tegyünk egy csipetnyi sót” „egy fél teáskanálnyi sütőport”. Mi van? Ki tudja ezeket a mértékegységeket pontosan lemérni?

Pont az ilyen esetekre jó, ha van az embernek egy mérőkanalat is, amivel szinte minden lehetetlennek tűnő kis mértékegységet könnyen ki tud mérni. Mostantól nem fog kifogni rajtunk semmilyen recept és az is biztos, hogy a vacsora sem lesz sótlan.

Kifutás elleni szilikon fedő

Oké, most hogy csak magunk vagyunk, lehetünk őszinték. Ki nem futtatta már ki legalább egyszer a vasárnapi levest? Úszott az egész konyha, az ebéd meg oda volt és még a tűzhelyt is lehetett sikálni. Nincs ennél idegesítőbb dolog a világon.

Én pont az ilyen esetek elkerülésének érdekében szereztem be ezt a kifutás elleni szilikon fedőt, ami azon az elven működik, hogy még a gőzt a kis lyukakon kiengedi, addig a szilikon az ételt benntartja. Még a lábas eredeti fedőjét is rárakhatjuk, így már tuti biztos nem fog meglépni idő előtt az ebédünk a tűzhelyről.

Szilikon fedő szett

Azt hinné az ember, hogy milyen jó dolga van annak, aki egy főre főz. Pedig pont ellenkezőleg. Egy főre főzni nagyon nehéz, hiszen szinte képtelenség eltalálni a megfelelő méretű adagot, amit meg is tudunk enni, de meg is éri megfőzni. Általában a dolog vége mindig az lesz, hogy jó pár adagnyi még ott marad a lábas alján.

Nem gond, későbbre is félre lehet tenni és akár a holnapi vagy azutáni napon legalább megspórolhatjuk a főzőcskézést. Hiszen ki szeret mindig a konyhában ácsorogni?

Én pont emiatt szereztem be egy szilikon fedő szettet, amit elég csak ráhúzni az edény tetejére és már mehet is be a hűtőbe. Így nem kell vesződni a műanyagdobozokkal, akár ugyan abban a tányérban is elrakhatom, amiből épp ettem, vagy amiben az ételt készítettem. A legjobb az egészben viszont, hogy újra hasznosítható, csak elmosom, megszárad és már használhatjuk is újból. Nem csak praktikus és kényelmes, de még környezetbarát is!

Zöldség vágó olló

Ha még nem sikerült elsajátítanod a mester szakácsoktól a zöldség szeletelés művészetét, akkor semmi gond. Lesz még elegendő időd gyakorolni. De addig is jobb, ha szert teszel Te is egy ilyen zöldség vágó ollóra, hiszen pikk-pakk szét lehet vele nyisszantani bármilyen zöldséget. Ezek után nem lesz kifogás a salátakészítésnél, hogy túl fáradtak vagyunk hozzá!