Keveset iszol? Van egy trükk, amivel elérheted a napi célt!

Tudtad, hogy egy felnőtt szervezetnek 24 óra leforgása alatt átlagosan napi 2-3 liter folyadékot szükséges elfogyasztania? Ebből 1-2 liternyit ajánlott ivóvíz formájában biztosítani, a többit pedig egyéb élelmiszerekkel vehetjük magunkhoz. Amennyiben Neked is problémát jelent az imént említett folyadékmennyiség felhörpintése, akkor érdemes egy trükköt alkalmaznod!

Szeretnél egészségesen táplálkozni? Nem csak a magadhoz vett élelmiszerek megválasztására kell odafigyelned. A kiegyensúlyozott étkezésnek a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás is a részét képezi.

Hogy miért van szüksége a szervezetednek naponta több liter folyadék bevitelére? A tápanyagok oldása, felszívódása és szállítása mellett így biztosíthatod az ideális vérkeringést és vérnyomást, valamint a szervezet állandó, belső hőmérsékletét. Amennyiben a magadhoz vett italok mennyisége nem éri el a szervezeted számára szükséges szintet, az kellemetlen, sok esetben súlyos következményeket vonhat maga után.

Az tehát egyértelmű, hogy a rendszeres folyadékfogyasztás elengedhetetlen része a mindennapoknak, a kérdés csak az, hogy mit válassz, ha tölteni szeretnél valamit a poharadba?

A tiszta víz a legjobb választás!

Dobozos gyümölcslé? Szénsavas üdítő? Tea? Kávé? Egészséged megőrzése szempontjából akkor cselekszel helyesen, ha ezeknek az italoknak a bevitelét minimálisra csökkented, és a napi folyadékigényedet ásványvíz vagy csapvíz segítségével fedezed.

Tudjuk, hogy ez nem könnyű feladat… a nyári forróságban jól esik felhörpinteni egy pohár vizet, de az év többi részében valószínűleg neked is erőt kell venni magadon, hogy az ízesített italok helyett a víz után nyúlj. Ilyenkor kell bevetni egy titkos fegyvert!

Felejtsd el a mesterségesen előállított löttyöket!

A hagyományos víz a legtöbb ember számára a legkevésbé vonzó alternatívát jelenti, ha szomjoltásról van szó, az ízesített formák azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mit szólnál hozzá, ha a nap bármely szakában friss és adalékmentes üdítőt fogyaszthatnál?

A gyümölcsfacsaróval ellátott kulacs segítségével bármilyen gyümölcslevet és ízesített vizet anélkül készíthetsz el, hogy cukrot, tartósítószert vagy egyéb káros anyagot adnál hozzá. Csak helyezd kedvenc gyümölcsödet a facsaróba, tekerd meg néhányszor, és máris szürcsölheted a frissen préselt gyümölcslevet a kulacsodból. Töltsd meg a palackot vízzel, tegyél a tároló részbe egy fél citromot, limeot vagy narancsot, és ivás előtt tekerj egyet a gyümölcsön. Hidd el! A frissen facsart, citrusfélével ízesített víz elfogyasztása noszogatás nélkül is menni fog.

Ne feledd: a tested sejtjei csak elegendő mennyiségű folyadék elfogyasztásával tudják betölteni a feladatukat, ehhez pedig vízre van szükségük. A gyümölcsfacsaróval ellátott kulacs segítségével ezt úgy biztosíthatod a szervezeted számára, hogy az ízélményről sem kell lemondanod, ráadásul plusz vitaminokkal dúsíthatod fel a szomjoltódat.