Játssz bátran a tükrökkel!

Benned is egy kis lakberendező veszett el? Folyamatosan azon kattog az agyad, hogyan varázsolhatnád még otthonosabbá a lakásodat? Szereted az olyan használati tárgyakat és kiegészítőket, amikben az esztétikum és a praktikum ötvöződik? Jó helyen jársz!

Bizonyára hallottál már róla, hogy a tükrös felületek segítségével a legapróbb szobákban is életre keltheted a tágas tér illúzióját. Igen ám, de nem mindegy, hogy mit és pontosan hová helyezel el! Kíváncsi vagy, hogy mit mondanak a lakberendezők, és mire érdemes odafigyelned, ha a feng-shui szabályait figyelembe véve szeretnéd elhelyezni a tükröződő felületeket? Összegyűjtöttünk Neked néhány jó tanácsot:

Praktikussági szempontok

1. Figyeld meg, hogy általában hova vetül fény a lakásodban, és helyezd el arra a pontra. Így akár a villanykapcsolgatást is megspórolhatod.
2. A konyhában inkább kerüld a használatát. Párásodik, zsírosodik, könnyedén eltörhet.
3. Hosszúkás falrészre függőleges, rövidre vízszinteset helyezz. Ezzel kiegyenlítheted az arányokat.

Az energia áramlása

1. Hálószobában felejtsd el! Az ágy fölött semmiféleképpen ne legyen ilyen felület.
2. A bejárati ajtóval szemben szintén ajánlott elkerülni, a beáramló energiák ugyanis visszatükröződnek.
3. Mindig olyan tárgyak és terek legyenek benne láthatóak, amire jó ránézned.

Ez csak néhány jó tanács, amiket nem árt észben tartanod, ha tükröket helyezel el a lakásodban. A legjobbat azonban a végére tartogattuk.

Engedd szabadjára a fantáziád!

A tükör matricák beszerzésével mindenféle korlátot levetkőzhetsz. Nincsenek többé méretbeli és formai megkötések, nincsenek többé keretek. Arra a falrészre, olyan magasságban és olyan elosztásban helyezheted el a mozaik darabkákat, ahogyan csak szeretnéd. Ráadásul a balszerencse is messziről elkerül majd, ez a tükör ugyanis garantáltan nem törik majd össze.

Nem kell többé ütvefúróval elcsúfítanod a lakásodat, vagy szakember segítségét kérned a lyukak kialakításához. Az öntapadós matricákról csak le kell választanod a védőfelületet, és már keresheted is az ideális helyet a tükröződő felületeknek.

Egy kis változatosságra vágysz? Szerezz be egy csomag tükör matricát, és pezsdítsd fel az unalmas falrészeket!