Íme 6 tipp, hogyan tartsd frissen az ételeket

Korábban írtunk arról, hogy a hűtőben sokszor rendetlenség uralkodik, s ennek az a folyománya, hogy bizonyos gyorsabban romló ételekről elfeledkezünk, s dobhatjuk ki őket.

Ehhez szorosan kapcsolódó téma az ételek frissen tartása, hogy meg tudják őrizni ízletes és zamatos voltukat.

 

Zacskós ételekhez

Először is, ott vannak a zacskós ételek. Chipsek, müzlik, gabonapelyhek, és így tovább. Alapvetően a zacskók nem túl jók az ételek frissen tartásában. Ezért a zacskók helyett fedeles tárolóedények használatát javasoljuk.

Fedeles tárolóedények

Ez a szett természetesen nemcsak a zacskós ételek tárolására alkalmas, hiszen 24 db tárolóedényt tartalmaz. Ezek a háromféle méretű edények (150 ml, 350 ml, 600 ml) az oldalukon található skálának köszönhetően mérőedényként is használhatóak. Mikróba, mélyhűtőbe és mosogatógépbe is helyezhetőek.

Azonban ha nem használunk ilyen vagy ehhez hasonló tárolóedényt, akkor a zacskók lezárására is több lehetőségünk van.

Zacskózáró csipeszek

Az egyik a zacskózáró klipszek használata. Ezekkel a csipeszekkel kiválóan le lehet zárni a kekszet, chipset, toast kenyeret, édességet, rizst, lisztet, cukrot, sót tartalmazó zacskókat.

 

 

Elektromos mini fóliahegesztő

A következő kis eszközzel bármilyen nejlonzacskót vagy fóliát légmentesen tudsz lezárni. Ezt az elektromos mini fóliahegesztőt igazán egyszerű használni:

  1. Hajtsd le a biztonsági zárat és nyisd fel a készüléket.
  2. Az elemfedél így könnyedén hozzáférhető és eltávolítható. Helyezd be a 2 db 1,5V AA elemet, ügyelve a megfelelő polaritásra.
  3. Hajtsd vissza a készülék tetejét, majd a fóliát helyezd a hegesztő felületek közé, nyomd le a készülék tetejét és húzd végig a lezárni kívánt fólián.
  4. Erősebb nyomás hatására a készülék a hegesztés mentén el is vághatja a zacskót.
  5. A használat végeztével a biztonsági zárat hajtsd vissza.

Frissen tartó fedők

Frissen tartó tányérfedő

A különböző ebédmaradékokat, gyümölcsöket és zöldségeket is le tudjuk fedni ezzel a frissen tartó tányérfedővel. Szinte minden kerek tányérra, tálcára rá tudjuk helyezni, s ezeket be is tudjuk tenni a hűtőbe. Mosogatógépben is mosható, és a mikróba is be tudjuk tenni, így a mikró melegítés utáni takarításával sem kell bajlódni.

 

Flexibilis frissen tartó fedő

A következő kütyünkkel a citromtól a dinnyén át a legnagyobb táladig bármit lefedhetsz, ugyanis ez a flexibilis frissen tartó fedő négy méretben is rendelkezésedre áll: 4,5 cm-es, 8 cm-es, 12,5 cm-es és 15 cm-es átmérőjű fedőket tartalmaz ez a 4 darabos szett. Anyaga speciális szilikon, így nem kell attól tartanod, hogy hamar elszakad.

 

Univerzális szilikon fedó

Végül az előzőhöz nagyon hasonló univerzális szilikon fedőről ejtsünk még pár szót.

Eme konyhai eszköz helyettesíti az egyszer használatos fóliát, ráadásul sokkal praktikusabb megoldást nyújt.

Használhatod közvetlenül a tányéron maradt étel, vagy esetleg egy félbevágott gyümölcs lefedéséhez is, mivel nem tartalmaz károsítóanyagokat. Nem mellesleg a szagok sem fognak keveredni a hűtőben a teljes illeszkedésnek köszönhetően.

Csak egyszerűen húzd rá a tálra, pohárra, vagy szinte bármire, amiben az étel van, és már mehet is a hűtőbe. Mivel átlátszó, könnyen beazonosíthatók az alatta tárolt ételek. Akár folyadékot is tárolhatsz a segítségével, hiszen a teljes illeszkedés miatt a fejre állított pohárból sem fog kifolyni semmi. A tisztítása is rendkívül egyszerű, mivel nem tapad hozzá az étel.

 

 

Azért is érdemes ilyen frissen tartó fedőket használnunk, mert a letakart vagy becsomagolt ételek nem veszítenek nedvességükből, és az ízük is jobban megmarad.