Így varázsolj SPA-élményt a fürdőszobába egyszerűen!

Szeretnél végre eljutni egy ötcsillagos wellness-hétvégére, de nem engedheted meg magadnak? Semmi baj: nem kell hozzá nagy befektetés, hogy otthon is egy elegáns SPA-ban érezd magad. Íme a költségkímélő tippek a SPA-élményhez.

A szemednek:
Számold fel a káoszt!
Kezdd a szem előtt levő apróságok szortírozásával: a régi kozmetikumokat dobd ki, a mosó- és tisztítószereket tedd el szem elől, például a mosdókagyló alatti szekrénykébe, vagy vidd ki a fürdőszobából. Csak az maradjon a kád szélén, amit tényleg naponta használsz.

Engedd be a természetet
A párakedvelő növények, például a vízipálma, a fokföldi ibolya vagy a páfrány a fürdőszobát is élővé, megnyugtatóvá, természetessé teszik, miközben hozzájárulnak a SPA-élmény kialakításához. Akár a mennyezetről függő kaspókba is kerülhetnek.

Az orrodnak:
Alkalmazd az aromaterápiát!
Az illóolajok nemcsak az érzékeinket kényeztetik, hanem testet és lelket gyógyító hatással is bírnak. A levendula ellazít egy stresszes nap után, a citrom felfrissít, és segít megelőzni a fertőzéseket, míg az eukaliptusz felszabadítja a légutakat. Kevés mézben vagy tejben elkeverve a fürdővízbe is teheted őket, de az is elég, ha aromalámpában vagy egy meleg vízzel telt tálkában párologtatod őket.

A bőrödnek:
Szerezz be egy masszázs-zuhanythttps://kutyubazar.hu/728-spa-zuhanyfej-anionos-klortalanito-viztisztito-hatas.html !
A SPA zuhanyfej masszírozó hatása kellemesen ellazít zuhanyzás közben. Ráadásul a klóros víz miatt kiszáradó bőrtől sem kell tartanod, hiszen a zuhanyfejben elhelyezett germánium, anion és víztisztító kristálygolyók megszűrik és klórtalanítják a vizet, miközben te zuhanyozol. Így nemcsak a bőröd, hanem a hajad is puhább, selymesebb tapintású lesz. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a víztakarékos zuhanyfejjel sokkal kevesebb vizet használsz a zuhanyzáshoz, ami a vízszámlán is hamar meglátszik majd. Már csak azért is, mert egyre többször fogod a kényeztető zuhanyt választani az idő- és vízigényes kádfürdőzés helyett.

Válassz minőségi kozmetikumokat!
Nem minden kozmetikum tesz jót a bőrödnek, de ha ismered a bőrtípusodat, kiválaszthatod azokat, amelytől valóban jobban érzed majd magad. Ne a csomagolás és az illat alapján dönts – ezek nem elhanyagolható tényezők, de a lényeg mégis csak az összetevők listája, amelyet ne felejts el átnézni vásárlás előtt.
Figyelj a puhaságra!
Az érzékek kényeztetését azzal is fokozhatod, hogy veszel pár extrán puha törölközőt és fürdőszobaszőnyeget, és kímélő programon mosod őket, hogy hosszú távon is finom tapintásúak maradjanak. Ha egy előmelegített köntöst is bekészítesz a fürdőszobába, valóban ötcsillagos SPA-élményben lehet részed.