Így rövidítheted le a konyhában töltött perceket!

Egy ínycsiklandozó fogás elkészítése akár órákig is elhúzódhat: szeletelés, párolás, pirítás, panírozás, sütés, főzés, flambírozás… és akkor még az alapanyagok beszerzéséről vagy a főzőcskézés után felhalmozódott mosatlan eltüntetéséről szót sem ejtettünk. Máris sikerült elvennünk a kedved attól, hogy a konyha felé vedd az irányt? Pedig éppen az ellenkezőjét szeretnénk elérni!

A rengeteg plusz feladat sokakat eltántoríthat a kukta szerep felvállalásától, és inkább egy ételkiszállító cég számát pötyögik be a telefonjukba vagy egy gyorsétterem felé veszik az irányt. Te ne add fel ilyen könnyen! Csak egy praktikus konyhai kütyüre lesz szükséged, hogy megváltozzon a hozzáállásod.

A főzőcskézés legtöbb időt felemésztő része az alapanyagok előkészítése a lábasba helyezés előtt, a konyhai teendők legkevésbé kedvelt eleme pedig a mosatlan eszközök tisztogatása. Mit szólnál egy olyan kütyühöz, ami felgyorsítaná a zöldségek aprítását, és a használatával még a vágódeszka bemocskolásától is megkímélhetnéd magad?

Felgyorsulsz, így időt spórolsz!

A korgó gyomor, a türelmetlen vendégek és egyéb sürgető tényezők pokollá tehetik a konyhában töltött perceket. Ezeknek a problémáknak az elkerülése érdekében tervezték meg a zöldségvágó ollót, ami az előkészítési folyamatokat akár a felére is csökkentheti.

Hogy mitől olyan különleges ez a szerkezet? Egy hagyományos ollóval képtelenség lenne hatékonyan aprítani, ezzel a speciális kialakítású, rozsdamentes acélpengékkel ellátott vágóeszközzel viszont egyenlő szeletekre darabolhatod az alapanyagokat. Szélesre nyíló pengéinek köszönhetően nem csak répát vagy petrezselymet, hanem akár krumplit, hagymát vagy uborkát is szeletelhetsz. Rugós kialakítása tovább fokozza a szerkezet hatékonyságát, hiszen minden összenyomást követően a kiinduló helyzetbe ugranak vissza vágóélek.

Az alsó penge mellett elhelyezett alátámasztás biztosítja, hogy ne repkedjenek szanaszét a levágott darabok, valamint hozzásegít, hogy elfelejthesd a vágódeszkát, hiszen közvetlenül a lábasba apríthatod a hozzávalókat. És van még egy jó hírünk: a munka végeztével a mosogatógépbe is nyugodtan beteheted, így a tisztogatásával sem kell foglalkoznod.

Sérülésmentes szeletelés!

Minden konyha elengedhetetlen része egy apró elsősegély láda, hiszen fáradtságunknak, figyelmetlenségünknek vagy csak egyetlen rossz mozdulatnak köszönhetően pillanatok alatt megvághatjuk magunkat szeletelés közben. Nem javasoljuk, hogy szabadulj meg a sebtapaszokat rejtő dobozodtól, de a zöldségvágó olló használatával nem kell tartanod a konyhai sérülésektől – teljes biztonságban tudhatod az ujjaidat!

Készítsd elő az alapanyagokat pillanatok alatt, a mosatlanok számát pedig csökkentsd minimálisra!