Így iktathatod ki a vakító fényforrásokat!

Neked is minden nap a volán mögé kell ülnöd? Akkor nem kell bemutatnunk azokat a pillanatokat, amikor résnyire összehúzott szemmel kell kitalálnod, hogy vajon mi történik előtted az úton. Ezeket a balesetveszélyes helyzeteket viszont nagyon egyszerűen el tudod kerülni…

Vezetés közben a nyelveden kívül szinte minden érzékszervedet használnod kell, ha biztonságosan el szeretnél jutni A-ból B-be. Látnod kell a körülötted zajló eseményeket, hallanod kell saját autód és a forgalomban résztvevő járműveket, érezned kell, ha szokatlan szag terjeng az utastérben és érzékelned kell, ha autód valamelyik kezelőszerve rendellenesen működik. A felsoroltak közül egyértelműen kiemelkedik a látás szerepe, mégis a szemed az az érzékszerved, aminek a legtöbb kihívással kell szembenéznie, ha kormány mögé ülsz.

A legnagyobb ellenségek vezetés közben

1. Szikrázó napsütés

Nem számít, hogy tombol a meleg vagy a mínuszok röpködnek odakint, a Nap minden évszakban gondoskodik róla, hogy a legkellemetlenebb szögekből tűzzön be a szélvédőn. Napszemüveg és napellenző használata nélkül ilyenkor képtelenség odafigyelni az útra.

2. Vakító fényszórók

Amint elbújik a Nap, felvillannak a fényszórók. Egyre több kocsit szerelnek fel LED-es vagy Xenon fényszórókkal, amik igaz, hogy jobb látási viszonyt biztosítanak (és feldobják gépjárműved kinézetét), de be kell látni, hogy a szemből érkező forgalom számára már nem ennyire kellemes a használatuk. Azokról a helyzetekről pedig ne is beszéljünk, amikor valaki felkapcsolva felejtett reflektorral száguld feléd…

Ezek kivédésére találták ki a beépített napellenzőt, valamint védekezhetsz napszemüveggel is, de ezek egyike sem jelent 100%-os megoldást mindkét vakító fényforrásra. Létezik azonban egy egyszerű szerkezet, ami megóvja szemeidet a folyamatos hunyorgástól.

Csak lehajtod, és elhárulnak a problémák!

A nappali- és éjszakai látást segítőt néhány mozdulattal felszerelheted a gyári napellenződre. A kütyü két széles plexit tartalmaz, amiket lehajtva a napfény és a fényszórók okozta kellemetlenségeket is teljes mértékben kiiktathatod.

Tűz a Nap? Billentsd le az átlátszó lapkát! Vakítanak a lámpafények? Hajtsd le a sárga plexit! A gépjármű átláthatatlan napellenzőjével szemben a kütyü nem képez holtteret, így anélkül láthatsz rá az előtted elterülő útra, hogy egy takarólemez alól kéne kikukucskálnod. A napszemüvegek igaz, hogy ideális megoldást jelentenek a nappali fények tompítására, de éjszaka használhatatlanná válnak. A látást segítő alkalmazásával akkor sem lesz gond, ha leszállt az este. Bármilyen fényviszonyok mellett garantálja számodra az ideális látási viszonyokat!

Otthon maradt a napszemüveged? A beépített napellenző nem segít elhárítani a kellemetlenségeket? A nappali- és éjszakai látást segítő felszerelése után ezek többé nem jelentenek problémát. Minden helyzetben kéznél lesz a megoldás!