Így készíts házi Gumimacikat az egyik kedvenc Kütyünkkel!

Minden szülő húzza a száját, amikor a gyerek megint gumicukrot akar vetetni a boltban, hiszen tele lehet mesterséges színezékekkel, ízesítőkkel, és az ára sem valami pénztárca barát. Én álltam már mindkét oldalon, így sajnálnám megtagadni a gumicukrot a gyerekektől. Természetesen erre is van egy megoldás, hogy ne kelljen megfosztani a gyerkőcöt a gumimaci falatozás élményétől!


A Csináld magad gumimaci készítővel pillanatok alatt, ellenőrzött hozzávalókból készítheted el a gyerekeknek vagy néha magadnak a gumicukrot!

Így csak olyan összetevő kerül bele, amit Te beleraksz.

Összetevők 2 adag gumimacihoz (106 db):

  • 20g étkezési zselatin
  • 1,5 dl tetszőleges gyümölcslé, szörp, kóla
  • cukor ízlés szerint


Így készítsd el otthon az egészséges gumicukrokat:

A langyosra melegített gyümölcslében oldd fel a 20g zselatint, majd folyamatos kavargatás mellett forrald fel.

A kavargatás közben add hozzá a cukrot ízlés szerinti mennyiségben. Ha felforrt a keveréked, vedd le a tűzről és várj pár percet, hogy hűljön. Érdemes eközben is kavargatni kicsit.

Ha megvan, vedd elő a gumimaci formánkat. Tedd egy tányérra vagy tálcára, hogy könnyebb legyen betenni a hűtőbe, ha kész vagy.


Töltsd meg a formát a mellékelt pipettával, de ha bátor vagy még boríthatod is!


Utolsó lépésként tedd a megtelt gumimaci formát a hűtőbe és várj 1-2 órát, hogy megdermedjen, és kész is vannak ezek a cuki kis macikák.


Mi is kipróbáltuk és össze is hasonlítottuk a bolti gumimacival. Ha kíváncsi vagy, melyik nyert –  a bolti vagy a házi gumicukor – nézd meg a videót!

Apró gesztus amivel vidámságot hozhatsz a család mindennapjaiba!
Dobd fel Te is szeretteidet egy adag házi gumimacival:
https://goo.gl/ipJ3Bk