Így apríthatsz ötször olyan gyorsan fűszernövényeket!

Amikor a hétvégi menüt főzöd szombat délelőtt, a különböző konyhai segédműveletek sok idődet vehetik el. Ezek közé tartozik a fűszernövények aprítása. Ezt általában késsel oldjuk meg, ami összetörheti a nővények rostjait, így aromájukból veszítenek.

Az alábbi eszközzel kiküszöbölheted ezt is, ráadásul ötször olyan gyorsan lehet vele dolgozni, ugyanis 5 pár vágóéllel rendelkezik. Nézd meg az alábbi videót!

 

Fűszervágó olló

Szóval épp a húslevest készíted, és bele kellene rakni a felaprított petrezselyemleveleket a levesbe. Csak annyit csinálsz, hogy megmosod a fűszernövényt, fogod a fűszervágó ollót, és belenyiszatolod.

Jár hozzá egy kis tisztítókefe is, amivel a pengék közé tapadó leveleket tudod kiseperni. Ha már nincs szükséged rá, akkor csak berakod a mosogatógépbe, és készen is vagy.

Nemcsak fűszernövényekhez!

Ha szereted a gyógynövényből készült teákat, akkor ezek elszeletelésére is tudod használni. Például elkészült a hétvégi ebéd, és szeretnél egy kicsit megnyugodni. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy nyugtató gyógytea, amibe az ollóval vághatsz egy kis citromfüvet, kamillát, macsakgyökeret vagy orbáncfüvet.

Amennyiben szeretsz kézműveskedni, saját magadnak készítesz otthoni használatra DIY-tárgyakat, akkor is nagy szolgálatot tehet ez az olló, hiszen nem egy, hanem öt pár vágóéllel rendelkezik.

Ha szeretnél a konyhában ötször gyorsabban fűszernövényeket aprítani, kattints ide, könnyítsd meg a dolgodat és szerezz be egyet magadnak: https://goo.gl/A7vcqb